Antena 3 CNN Externe Rusia. Fiul vicepreşedintelui unei companii petroliere, răpit şi eliberat

Rusia. Fiul vicepreşedintelui unei companii petroliere, răpit şi eliberat

Rusia. Fiul vicepreşedintelui unei companii petroliere, răpit şi eliberat
Sursa foto: rapire
19 Iun 2009   •   12:09

Fiul uneia dintre cele mai importante persoane din industria petrolieră rusă a fost eliberat, după ce a fost răpit, în urmă cu două luni.

Potrivit presei ruse citată de The Guardian, adolescentul de 17 ani a fost găsit teafăr de către autorităţile ruse. Băiatul fusese răpit în timp ce se îndrepta spre Universitatea din Moscova, pe data de 13 aprilie. Patru bărbaţi l-au forţat pe tânăr să se urce într-un BMW.

Atât motivele, cât şi identitatea răpitorilor rămân un mister pentru presa rusă. Nu se ştie nici măcar dacă tatăl adolescentului răpit, vicepreşedintele companiei petroliere ruse Rosneft, a fost contactat de răpitori. Se speculează, totuşi, că răpitorii ar fi cerut o despăgubire de 50 de milioane de euro.

Rosneft, una dintre cele mai mari companii petroliere din lume, este condusă de Igor Sechin, vicepremierul Rusiei şi un aliat apropiat al lui Vladimir Putin.

Autorităţile au făcut publică răpirea în urmă cu două săptămâni, după ce publicaţia Novaya Gazeta a făcut anumite dezvăluiri în acest caz. Potrivit publicaţiei, adolescentul ar fi fost răpit pentru a-l forţa pe tatăl său să demisioneze.

Reprezentanţii poliţiei ruse au confirmat că tânărul a fost eliberat şi nu au precizat motivul răpirii.

Nu este primul caz de răpire a unei persoane atât de importantă. În 2002, Serghei Kukura, directorul finaniciar al companiei petroliere Lukoil, a fost sechestrat. Nici în cazul acesta, motivele răpirii nu au fost făcute publice.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Rusia
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close