Antena 3 CNN Externe Rusia îi va propune Argentinei să cumpere arme ruseşti

Rusia îi va propune Argentinei să cumpere arme ruseşti

Rusia îi va propune Argentinei să cumpere arme ruseşti
10 Dec 2008   •   09:35

Rusia îi va propune Argentinei să achiziţioneze arme ruseşti, cu ocazia vizitei preşedintelui argentinian Cristina Kirchner la Moscova, a anunţat miercuri cotidianul rus Kommersant, citat de AFP.
"De această dată Kremlinul va propune Argentinei un număr de megaproiecte. Ar putea fi livrarea de arme ruseşti", transmite cotidianul.
Potrivit unui oficial din cadrul Ministerului rus de Externe, citat de Kommersant, problema a fost amintită şi în cursul vizitei în Argentina a secretarului Consiliului de securitate rus, Nikolai Patruşev, din septembrie.
"Prima reuniune a comisie pentru cooperare militară şi tehnică ruso-argentiniană a avut loc la 17 şi 18 noiembrie. Un protocol de acord a fost semnat, Argentina manifestându-şi interesul pentru avioanele de luptă multimisiune, avioane fără pilot, elicoptere şi avioane de transport" ruseşti, precizează o sursă din cadrul industriei militare ruse, citată de Kommersant.
"Argentinienii nu s-au interesat de preţul materialului de luptă şi deciziile vor fi luate la încheierea vizitei preşedintelui" argentinian la Moscova, a adăugat sursa.
Cristina Kirchner a avut întrevederi cu premierul rus Vladimir Putin, iar miercuri se va întâlni cu preşedintele rus Dmitri Medvedev.
Antena.ro

×
Subiecte în articol: Rusia Argentina
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close