Antena 3 CNN Externe Rusia îndeamnă NATO să se asigure că Ucraina respectă acordurile internaţionale

Rusia îndeamnă NATO să se asigure că Ucraina respectă acordurile internaţionale

Rusia îndeamnă NATO să se asigure că Ucraina respectă acordurile internaţionale
Sursa foto: Foto: stripes.com
de S.T.    |    23 Aug 2014   •   17:07

Rusia cere Alianţei Nord-Atlantice să se asigure că Ucraina implementează în mod corect prevederile Declaraţiei de la Berlin şi ale Acordului de la Geneva, anunţă Ministerul rus de Externe, explicând că nu merită să comenteze acuzaţiile secretarului general NATO, Anders Fogh Rasmussen.

"Printre numeroasele poveşti vehiculate de Occident pe tema misiunii umanitare din sud-estul Ucrainei, declaraţia secretarului general NATO, Anders Fogh Rasmussen, că trimiterea convoiului ar fi o încălcare a acordurilor internaţionale ne-a atras atenţia. Rusia cere de mult implementarea în totalitate de către Kiev a Acordului de la Geneva", precizează Ministerul rus de Externe.

"Problema asistenţei umanitare nu este menţionată nici în Declaraţia de la Berlin, nici în Acordul de la Geneva. Consilierii care scriu discursurile secretarului general NATO ar trebui să studieze mai întâi aceste documente înainte de a face acuzaţii", adaugă diplomaţia rusă.

"Toată lumea este la curent cu eforturile secretarului general NATO de a atrage atenţia presei (...), astfel că nu are sens să mai comentăm declaraţiile lui", subliniază Ministerul rus de Externe.

Pe 2 iulie, miniştrii de Externe din Rusia, Ucraina, Germania şi Franţa s-au întâlnit la Berlin, adoptând o Declaraţie prin care cer găsirea unei soluţii politice la conflictul separatist din estul Ucrainei. Pe 17 aprilie, Rusia, SUA, UE şi Ucraina au elaborat un plan care prevede încetarea violenţelor în regiunile separatiste ucrainene.

Alianţa Nord-Atlantică a condamnat vehement, vineri, trimiterea de către Rusia a unui convoi în Ucraina, afirmând că artileria rusă a lansat obuze spre teritoriul ucrainean.

Citeşte şi:

Convoiul umanitar rusesc trimis în Ucraina s-a întors în Rusia

SUA şi Germania apreciază că Rusia s-a angajat într-o "escaladare periculoasă" în Ucraina



×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close