Antena 3 CNN Externe Rusia îşi măreşte capacitatea militară în Marea Neagră

Rusia îşi măreşte capacitatea militară în Marea Neagră

Rusia îşi măreşte capacitatea militară în Marea Neagră
Sursa foto: flota marea neagra
06 Mar 2009   •   04:32

Rusia îşi va mări capacităţile de apărare a trupelor sale din ?regiunea sudică? a ţării, inclusiv Flota Mării Negre, a declarat un viceministru rus al Apărării.
Generalul Vladimir Popovkin a precizat că după o analiză minuţioasă a ?rezultatului conflictului sud-osetin?, Ministerul Apărării a propus o serie de măsuri pentru întărirea trupelor din regiunea sudică a ţării, ca şi ale Flotei Mării Negre.
El a arătat că trupele terestre vor primi noi sisteme de lansatoare multiple de rachete, iar livrarea de arme şi echipament militar vor fi crescute.
Pentru trupele aeriene va fi încheiată modernizarea pentru avioanele de luptă MiG-29 Fulcrum şi Su-25, ca şi pentru elicopterele Mi-28H Night Hunger. De asemenea, vor fi livrate noi avioane (inclusiv Su-27SM, Su-30MK-2) şi elicpotere de luptă Ka-52, Mi-28N, Mi-24M şi Mi-8MTB5, scrie Ria Novosti.

Apărarea antiaeriană va primi sistemele de apărare sol-aer Pantsir-S. Unităţile navale vor fi dotate cu noile submarine diesel-electrice Lada Project 677, dar şi sisteme de rachete.
Marina rusă a negat relatările de luna trecută care specificau că Flota Mării Negre, localizată în Ucraina, a fost pusă în stare de alertă. Flota în cauză foloseşte cu chirie o bază din Crimeea, conform unui acord dintre cele două state din 1997, valabil până în 2017.
Preşedintele ucrainean Viktor Iuşcenko declara vara trecută că Ucraina nu va prelungi contractul de închiriere pentru baza din Sevastopol dincolo de limita anului 2017, şi cerea Rusiei să înceapă pregătirile pentru retragere.
Presa rusă a mai scris că Moscova ar căuta posibile locaţii pentru flotă în Yemen, Siria sau Libia, dar se vorbea şi de creşterea prezenţei în Meditearana pentru a compensa posibila pierdere a Sevastopol.

Generalul a mai anunţat că statul rus a dat industriei de apărare comenzi în valoare de 42 miliarde dolari pentru acest an. De asemenea, a precizat că în acest an vor fi date în folosinţă rachetele balistice intercontinentale Bulava, ce pot transporta 10 focoase nucleare şi au au rază de acţiune de 8000 de kilometri.

?Pentru prima dată, în acest an vom cumpăra peste sisteme de lansare. Creştem rata de reînarmare a forţelor noastre?. El a subliniat că se vor cumpăra mai multe tancuri, vehicule blindate, elicoptere sau vehicule de infanterie decât în următori ani. Militarul a avertizat că Rusia va pune în funcţiune mai multe sisteme de rachete Iskander dacă SUA desfăşoară scutul antirachetă din Polonia şi Cehia.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Rusia
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close