Antena 3 CNN Externe Rusia pregătește o provocare în Transnistria pentru a acuza Ucraina

Rusia pregătește o provocare în Transnistria pentru a acuza Ucraina

Armata rusă ar putea recurge la provocări în regiunea transnistreană a Moldovei pentru a acuza Ucraina de „agresiune împotriva unui stat vecin”, a anunțat Statul major al Forțelor Armate din Ucraina.

Rusia pregătește o provocare în Transnistria pentru a acuza Ucraina
Sursa foto: Twitter/ Ukrinform-EN
de Alexandra Ionescu    |    11 Apr 2022   •   09:31

„Este posibil ca forțele armate ale Federației Ruse să desfășoare acțiuni provocatoare în regiunea transnistreană a Republicii Moldova pentru a acuza Ucraina de agresiune împotriva unui stat vecin.

Rușii continuă să creeze un grup ofensiv de trupe care să acționeze în direcția Slobozhansky . Probabil că în zilele următoare, ocupanții vor încerca să reia ofensiva.

În plus, armata rusă continuă să antreneze și să trimită personal, arme și echipamente pentru a participa la ostilitățile din Ucraina.

Armele și echipamentele militare sunt pregătite la punctul de desfășurare permanentă a celei de-a 60-a brigăzi separate de infanterie motorizată (Monastyryshche) a armatei a 5-a integrală a districtului militar de Est.

Este probabil ca aceste arme să fie mutate pe teritoriul ocupat temporar al regiunii Donețk”, se arată în comunicatul Statului Major, potrivit Pravda.

Pe de altă parte, Ucraina avertizează că va doborî avioanele militare rusești care încearcă să ajungă  în Transnistria.

Acest lucru a fost raportat lde către șeful Departamentului de Relații Publice al Forțelor Armate ale Ucrainei, colonelul Bohdan Senyk.

„Forțele de apărare aeriană ucrainene vor doborî avioane militare și de transport ale Federației Ruse deasupra teritoriului Ucrainei în cazul încercărilor de a le transfera la Tiraspol”, a subliniat șeful departamentului, potrivit Ukrinform.

Pe 6 aprilie, Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a remarcat că Rusia încerca să îmbunătățească situația tactică în zona Bugului de Sud. Nu este exclusă folosirea teritoriului autoproclamatei Republici Moldova Transnistrene pentru a sprijini operaţiunea ofensivă în această direcţie. 

Aerodromul de la Tiraspol se pregătește să primească avioane rusești.

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina
Parteneri
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionari
x close