Antena 3 CNN Externe Rusia propune o conferinţă a naţiunilor pentru a rezolva criza din Siria

Rusia propune o conferinţă a naţiunilor pentru a rezolva criza din Siria

Rusia propune o conferinţă a naţiunilor pentru a rezolva criza din Siria
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
09 Iun 2012   •   14:13

Rusia şi-a subliniat apelul pentru o conferinţă internaţională pe tema Siriei, cu menţiunea că o intervenţie militară nu ar face nimic decât să agraveze problemele deja existente, conform Reuters.

"Logica noastră este că nu este necesar în acest moment să aplicăm mai multă presiune, să introducem sancţiuni sau să ameninţăm cu folosirea forţei", a declarat Gennady Gatilov, un adjunct in Ministerul de Externe, citat de agenţia Interfax.

În încercarea de a menţine o relaţie strânsă cu Orientul Mijlociu şi de a opri extinderea statelor vestice, Rusia şi-a folosit dreptul de veto din cadrul consiliilor pentru a împiedica sancţionarea sau condamnarea preşedintelui sirian Bashar al-Assad.

Alte masacre recente în Siria pun la îndoială ideea că un plan politic de îndepărtare a lui Bashar al-Assad de la putere ar putea funcţiona.

"Mai multe sancţiuni sau intervenţii în forţă nu vor duce la pace şi doar vor agrava situaţia oricum tensionată", a adăugat Gatilov.

Rusia susţine că o metodă mai bună de a ajunge la o soluţie este organizarea unei conferinţe a naţiunilor cu grupuri care au influenţă asupra guvernului din Siria dar şi grupuri de opoziţie, conform ministrului de Externe rus, Sergei Lavrov.

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close