Antena 3 CNN Externe Prima mişcare după summitul de la Geneva: Rusia îşi va retrimite ambasadorul în Statele Unite

Prima mişcare după summitul de la Geneva: Rusia îşi va retrimite ambasadorul în Statele Unite

Ambasadorul Rusiei, Anatoly Antonov, îşi va relua activităţile în SUA începând de săptămâna viitoare, în virtutea acordului preşedintelui rus, Vladimir Putin, cu omologul american, Joseph Biden, afirmă oficiali din cadrul Ministerului de Externe de la Moscova.

Prima mişcare după summitul de la Geneva: Rusia îşi va retrimite ambasadorul în Statele Unite
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    18 Iun 2021   •   09:02

În martie, Rusia l-a chemat înapoi la Moscova pe ambasadorul său în SUA, pentru o serie de consultări cu privire la viitorul relațiilor bilaterale, după ce președintele american Joe Biden a declarat că omologul său rus, Vladimir Putin, „va plăti” pentru presupusul amestec în alegerile prezidențiale din Statele Unite.

Diplomația rusă susține că această mișcare are obiectivul de a se asigura că legăturile bilaterale nu se degradează în mod ireparabil.

„Principalul lucru pentru noi este să stabilim modalitățile prin care dificilele relații ruso-americane, pe care Washingtonul le-a adus într-o fundătură în ultimii ani, ar putea fi rectificate”,a precizat Maria Zakharova, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe.

Vladimir Putin a declarat, miercuri, că discuţia cu omologul său american, Joseph Biden, la Geneva, a fost "foarte constructivă", anunţând că ambasadorii rus şi american vor reveni la posturi.

Tensiunile dintre Rusia și SUA au cunoscut apogeul în primăvară, când cei doi ambasadori au fost retrași fiecare, în țara de origine. De asemenea, statele partenere cu americanii, printre care și România, au urmat exemplul.

×
Subiecte în articol: ambasador
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close