Antena 3 CNN Externe Rusia: Sancţiunile unilaterale împotriva Siriei şi Iranului afectează interesele companiilor ruseşti

Rusia: Sancţiunile unilaterale împotriva Siriei şi Iranului afectează interesele companiilor ruseşti

Rusia: Sancţiunile unilaterale împotriva Siriei şi Iranului afectează interesele companiilor ruseşti
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
08 Sep 2012   •   15:33

Şeful diplomaţiei ruse Serghei Lavrov a declarat sâmbătă că sancţiunile americane împotriva Siriei şi Iranului dăunează intereselor economice ale Rusiei, relatează AFP.
   
"Sancţiunile unilaterale americane împotriva Siriei şi Iranului iau din ce în ce mai mult o formă extrateritorială care afectează interesele companiilor ruseşti", a declarat el la Vladivostok, în cadrul unui summit regional în cursul căruia s-a întâlnit cu secretarul de Stat american Hillary Clinton.
   
El a precizat că acest lucru se referă în special la bănci.
   
Lavrov a afirmat că i-a împărtăşit această opinie lui Clinton. "Am fost auziţi, dar nu ştiu care va fi rezultatul", a declarat el.
   
Statele Unite au anunţat la 10 august sancţiuni împotriva unei companii petroliere siriene şi a Hezbollah pentru a accentua presiunea asupra regimului preşedintelui sirian Bashar al-Assad şi asupra Iranului.
   
La jumătatea lui iulie, acestea au consolidat deja sancţiunile împotriva regimului lui Bashar al-Assad extinzând lista neagră a persoanelor fizice şi juridice siriene.
   
"În Siria, noi nu susţinem nicio sancţiune deoarece sancţiunile nu duc la nimic", a declarat Lavrov.
   
Washingtonul a impus, de asemenea, o serie de sancţiuni financiare Iranului ca represalii faţă de programul său nuclear controversat, în scopul de a priva Teheranul de venituri, şi a decis un embargo petrolier.

×
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close