Antena 3 CNN Externe Rusia se confruntă cu "prima grevă mare", de la începutul crizei financiare

Rusia se confruntă cu "prima grevă mare", de la începutul crizei financiare

Rusia se confruntă cu "prima grevă mare", de la începutul crizei financiare
01 Dec 2008   •   17:52

Circa 250 de muncitori tadjici, care lucrează la Ekaterinburg în domeniul construcţiilor, au încetat munca deoarece nu li s-au plătit salariile. Potrivit presei ruse, aceasta este prima "grevă mare" din Rusia, de la începutul crizei financiare, anunţă AFP.
"Muncitorii imigranţi sunt cei care au lansat prima grevă mare din cauza crizei financiare: muncitorii constructori din Tadjikistan sabotează, de câteva zile, construcţia unui imobil de locuinţe ", relatează cotidianul rus Kommersant, pe prima pagină.
Conform ziarului, angajatorul Alfa-Stroi datorează în total salarii restante în valoare de aproximativ 11 milioane de ruble (393.000 de dolari, 308.000 de euro), clientul acestei societăţi neplătindu-şi facturile pe lunile septembrie şi octombrie.
Un reprezentant al greviştilor a declarat că întârzierile sunt de trei ori mai mari şi a avertizat asupra multiplicării acestui tip de acţiuni, relatează agenţia de presă regională Uralinform.
"Cred că odată cu sosirea crizei financiare în Rusia, situaţia se poate înrăutăţi pe viitor", consideră Faruh Mirzoiev, preşedintele Asociaţiei pentru cultura tadjică "Somon".
Sute de mii de tadjici şi-au părăsit ţara, o fostă republică sovietică din Asia centrală, pe fondul stagnării economice. O parte considerabilă a venitului acestei naţiuni provine din diaspora care munceşte în Rusia.
Sectorul de construcţii în Rusia resimte puternic efectele crizei financiare mondiale, creditele devenind greu accesibile.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Rusia
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close