Antena 3 Externe Rusia susţine că dovezile atacului chimic din apropiere de Alep arată similarităţi cu armele folosite de rebeli

Rusia susţine că dovezile atacului chimic din apropiere de Alep arată similarităţi cu armele folosite de rebeli

de S.T.    |    04 Sep 2013   •   21:32
Rusia susţine că dovezile atacului chimic din apropiere de Alep arată similarităţi cu armele folosite de rebeli

Ministrul rus de Externe a declarat, potrivit Reuters, că proiectilul care a explodat în apropiere de oraşul sirian Alep, la data de 19 martie, nu face parte din dotarea armatei.

Probe prelevate din zona Khan Al-Assal şi analizate de experţii ruşi indică faptul că proiectilul a fost cel mai probabil tras de rebeli.

"Proiectilul era artizanal şi a fost fabricat după modelul şi parametrii proiectilelor reactive nedirijate, produse în nordul Siriei de gruparea Bashair Al-Nasr", spune ministrul rus referitor la utilizarea armelor chimice în Siria.

Declaraţia ministrului a fost făcută pe baza concluziilor experţilor ruşi care au investigat incidentul cu privire la utilizarea pe 19 martie a substanţelor toxice în suburbiile oraşului Alep din Siria.

Erdogan: Turcia sprijină o intervenţie în Siria indiferent că se doveşte sau nu folosirea de arme chimice


Siria deţine arme chimice încă din anii '70, stocul său fiind cel mai mare dintre ţările din Orientul Mijlociu, însă scopul lor a rămas neclar până acum. Oficialii sirieni nu au recunoscut niciodată existenţa unor astfel de arme.

Citeşte şi:

Rebelii sirieni dezmint folosirea armelor chimice

×
Subiecte în articol: Siria arme chimice atac chimic

Ați resimțit creșterea punctului de pensie de la 1 ianuarie 2022? Cât ar trebui să fie pensia în România pentru o viață normală? Dezbate subiectul împreună cu noi pe grupul de Facebook Ştiri Antena 3

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close