Antena 3 CNN Externe Rusia va cheltui două miliarde de dolari pentru a se apăra de meteoriţi

Rusia va cheltui două miliarde de dolari pentru a se apăra de meteoriţi

Rusia va cheltui două miliarde de dolari pentru a se apăra de meteoriţi
Sursa foto: Foto: Facebook
de S.T.    |    19 Feb 2013   •   23:12

Rusia va aloca în jur de două miliarde de dolari pentru a dezvolta un program de apărare în faţa ameninţărilor venite din spaţiu. Potrivit oamenilor de ştiinţă ruşi, sistemul de apărare va fi gata în zece ani.

Proiectul de apărare în faţa meteoriţilor era deja în lucru, dar după ce o regiune din Urali a fost lovită, săptămâna trecută, de o ploaie de meteoriţi, lucrurile au prins viteză. Programul a fost aprobat de Roskosmos, agenţia spaţială rusă.

Imagini spectaculoase cu ploaia de meteoriţi din Rusia

Sistemul de apărare va consta dintr-o reţea de telescoape, amplasată în jurul Pământului, atât pe orbită cât şi pe suprafaţa planetei, care va monitoriza încontinuu spaţiul extraterestru. Dacă va fi cazul, meteoriţii vor fi distruşi de rachete termonucleare, notează Russia Today.

Proiectul, în valoare de 1,9 miliarde de dolari, a fost deja înmânat şefului industriei de apărare a Rusiei, Dmitri Rogozin, care îl va prezenta curând premierului Dmitri Medvedev.

Cum arată zonele afectate de ploaia de meteoriţi din Rusia. Vezi GALERIA FOTO

Noi estimări ale NASA arată că meteoritul ce a intrat în atmosfera Pământului săptămâna trecută, explodând deasupra oraşului rus Celiabinsk, a fost cel mai mare din ultimul secol.

Dacă un astfel de asteroid ar lovi Pământul, efectul exploziei ar fi echivalent cu cel al unei bombe nucleare. Corpul ceresc trece astăzi pe lângă Terra

×
Subiecte în articol: Rusia meteoriti Rusia meteoriti meteorit
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close