Antena 3 CNN Externe Rusia va relua negocierile cu Siria în privinţa contractelor în domeniul armamentului

Rusia va relua negocierile cu Siria în privinţa contractelor în domeniul armamentului

Rusia va relua negocierile cu Siria în privinţa contractelor în domeniul armamentului
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
01 Iun 2013   •   15:17
Rusia intenţionează să reia negocierile cu Siria în privinţa contractelor suspendate în domeniul armamentului şi să le pună în aplicare, urmând ca primele loturi de avioane de vânătoare MiG-29M/M2 să fie furnizate până la sfârşitul anului, relatează sâmbătă ziarul Kommersant, conform Agerpres.
 
Potrivit cotidianului rus, este vorba de punerea în aplicare a contractului de livrare a 12 avioane, semnat în 2007 şi suspendat din motive politice până la stabilizarea situaţiei din Siria, divizată de un conflict sângeros între guvern şi opoziţie. 
 
Joi, 30 mai, cotidianul libanez Al-Akhbar a publicat fragmente dintr-un interviu cu preşedintele sirian Bashar al-Assad, în care acesta ar fi anunţat că "Siria a primit primul lot de rachete sol-aer S-300 ruseşti". Ulterior, s-a dovedit că Assad nu făcuse o asemenea declaraţie, ci precizase doar că toate acordurile ruso-siriene au fost respectate întocmai. 
 
Pe de altă parte, aminteşte RIA Novosti, Washingtonul a calificat drept "provocatoare" livrările de armament rusesc către Siria. 
 
Miniştrii Afacerilor Externe din cele 27 de state ale Uniunii Europene n-au reuşit să se pună de acord asupra ridicării embargoului asupra armelor pentru rebelii sirieni. Pentru a evita o scindare în cadrul UE, şefa diplomaţiei UE, Catherine Ashton, a anunţat că fiecare stat membru are dreptul la propria decizie în această privinţă.
 

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close