Antena 3 CNN Externe Ruşii au finalizat ancheta asupra atentatului terorist din Aeroportul Domodedovo

Ruşii au finalizat ancheta asupra atentatului terorist din Aeroportul Domodedovo

Ruşii au finalizat ancheta asupra atentatului terorist din Aeroportul Domodedovo
27 Iun 2012   •   15:15

Anchetatorii ruşi au finalizat cercetările celor patru suspecţi, care au fost implicaţi în atentatul sângeros din ianuarie 2011, în incinta Aeroportului Domodedovo din Moscova, a declarat Vladimir Markin, reprezentantul Comitetului de Investigaţii Ruse.

Conform investigaţiilor, explozia bombelor, care a dus la moartea a 37 de persoane şi rănirea a altor 137, a fost plănuită de teroristul cecen Doku Umarov. Se bănuieşte că Umarov are o bandă formată din 35 de indivizi periculoşi, gata oricând de săvârşirea unor noi atentate.

Pe lângă teroristul sinucigaş, Magomed Yevloyev, 20 de ani, care a detonat dispozitivul exploziv în terminalul Sosiri al aeroportului Domodedovo, din 24 ianuarie 2011, au fost identificaţi şi reţinuţi fraţii Islam şi Ilez Yandiyev în martie al aceluiaşi an.
Cei doi au fost arestaţi în Republica nord caucaziană, Ingushetia, alături de Bashir Khamkhoyev, în vârstă de doar 19 ani, a precizat aceeaşi sursă.

Cei care au investigat cazul au făcut 600 de examinări lingvistice, psihologice, fotografice, pirotehnice şi biologice. De asemenea, au fost efectuate peste 400 de cercetări judiciare şi medico-legale.

Investigaţiile pentru anihilarea întregii grupări teroriste condusă de Doku Umarov se află în curs de desfăşurare, relatează RIA Novosti.

×
Subiecte în articol: atentat terorist
Parteneri
Camerele de Gardă, pline după mesele copioase de Paşte
x close