Antena 3 CNN Externe S-a ascuns sub un cadavru pentru a scăpa cu viaţă. Mărturia şocantă a unei tinere care a supravieţuit atacului comis de Breivik

S-a ascuns sub un cadavru pentru a scăpa cu viaţă. Mărturia şocantă a unei tinere care a supravieţuit atacului comis de Breivik

S-a ascuns sub un cadavru pentru a scăpa cu viaţă. Mărturia şocantă a unei tinere care a supravieţuit atacului comis de Breivik
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
16 Mai 2012   •   16:49

Ingvild Leren Stensrud, o adolescentă care a supravieţuit atacului de pe Insula Utoya comis de Anders Behring Breivik, a declarat în cursul procesului acestuia, la Oslo, că a supravieţuit doar pentru că s-a ascuns sub cadavrul altei victime, scrie BBC News Online.
   
Ingvild, în vârstă de 17 ani, a povestit Curţii "secundele de groază" pe care le-a petrecut în timp ce aştepta ca extremistul să iasă din clădirea unei cafenele, în care a ucis prin împuşcare 13 persoane. După ceea, ea a utilizat telefonul mobil al fetei moarte, încercând să cheme serviciile de urgenţă.

Breivik, în vârstă de 33 de ani, recunoaşte că a comis aceste crime, pe 22 iulie, dar pledează nevinovat.
   
Tânăra a declarat că a auzit primele împuşcături de pe insulă în timp ce se îndrepta spre clădirea principală să îşi ia încărcătorul de telefon. Ea a precizat că nu şi-a dat seama despre ce fel de zgomot era vorba, dar că atunci când i-a văzut pe ceilalţi că încep să fugă, a făcut acelaşi lucru. Astfel, ea a intrat în fugă în cafenea şi s-a ascuns după un pian.

Tânăra a spus Curţii că ea şi o altă fată au fost împuşcate. După ce fata s-a prăbuşit deasupra sa, ea a rămas sub cadavru până când s-au oprit împuşcăturile.

"Acestea au fost secunde de groază", a declarat tânăra, în timp ce membrii Curţii priveau fotografii cu sala respectivă. Când, până la urmă, a îndrăznit să se uite în jurul ei, ea a văzut, în aceeaşi cameră, alţi doi supravieţuitori.
   
Breivik nu a atătat niciun semn de emoţie în timp ce Ingvild povestea cum a luat un telefon de la fata moartă şi că nu a reuşit să contacteze serviciile de urgenţă.

Tribunalul i-a audiat marţi pe unii dintre supravieţuitorii atacului care s-au ascuns într-o clădire cunoscută sub numele de "şcoala", în timp ce extremistul îşi continua măcelul.

Breivik a fost arestat de forţele speciale, pe insulă. El a recunoscut 69 de crime comise pe Insula Utoya şi opt într-un atac cu bombă, la Oslo, pe 22 iulie 2011.

În cazul în care curtea stabileşte că nu este responsabil din punct de vedere juridic, extremistul norvegian va fi trimis să primească îngrijiri psihiatrice. Dacă va fi găsit stabil mental, acesta va fi condamnat la închisoare, în cazul în care va fi găsit vinovat.
   

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close