Antena 3 CNN Externe S-a făcut dreptate. Fostul puşcaş marin, Eddie Ray Routh, găsit vinovat pentru uciderea fostului lunetist SEAL. Sentinţa: închisoare pe viaţă

S-a făcut dreptate. Fostul puşcaş marin, Eddie Ray Routh, găsit vinovat pentru uciderea fostului lunetist SEAL. Sentinţa: închisoare pe viaţă

S-a făcut dreptate. Fostul puşcaş marin, Eddie Ray Routh, găsit vinovat pentru uciderea fostului lunetist SEAL. Sentinţa: închisoare pe viaţă
de O.P.    |    25 Feb 2015   •   07:20

Fostul puşcaş marin Eddie Ray Routh a fost găsit vinovat de uciderea fostului lunetist din cadrul Navy SEAL Chris Kyle - autorul "American Sniper" - şi a lui Chad Littlefield, un prieten al acestuia, de către un tribunal din Texas, în sudul Statelor Unite, relatează ABC News.

Routh, în vârstă de 27 de ani, a fost judecat pentru uciderea celor doi în februarie 2013 la un poligon de tir din Texas.

Potrivit BBC, judecătorul l-a condamnat la închisoare pe viaţă fără posibilitatea eliberării condiţionate, după ce procurorii nu au cerut pedeapsa cu moartea. Potrivit documentelor judiciare, puşcaşul se afla sub influenţa marijuanei şi alcoolului la momentul faptei.

Judecătorul le-a cerut membrilor juriului de zece femei şi doi bărbaţi să ia în considerare trei decizii posibile, şi anume vinovat, nevinovat sau nevinovat pe motiv de alienare mentală.

După ce juriul l-a găsit vinovat pe Routh, mama lui Littlefield le-a mulţumit reporterilor pentru că au fost "atât de plini de compasiune". "Suntem încântaţi de verdictul din această seară", a adăugat ea.

Fostul puşcaş marin a pledat nevinovat din motive de alienare mintală, iar avocaţii săi au argumentat că Routh suferea de tulburări psihice şi era psihotic atunci când i-a împuşcat mortal pe Kyle şi Littlefield, în timpul unei călătorii la un poligon de tir, pe 2 februarie 2013. El a participat în 2010 la efortul de reconstruire a Haiti după un cutremur devastator.

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close