Antena 3 CNN Externe S-a întors acasă îmbrăcată în doliu, cu vestă antiglonț: Martine Moise, soția președintelui haitian asasinat, a fost externată din spital

S-a întors acasă îmbrăcată în doliu, cu vestă antiglonț: Martine Moise, soția președintelui haitian asasinat, a fost externată din spital

Martine Moise, soţia preşedintelui haitian asasinat pe 7 iulie, rănită și ea în atacul armat de la reședința prezidențială, a fost externată dintr-un spital din Miami. Aceasta a coborât din avion purtând o vestă antiglonț.

S-a întors acasă îmbrăcată în doliu, cu vestă antiglonț: Martine Moise, soția președintelui haitian asasinat, a fost externată din spital
Sursa foto: Reuters
de Mia Lungu    |    18 Iul 2021   •   20:01

Martine Moise a debarcat pe aeroportul din Port-au-Prince îmbrăcată cu o rochie neagră, o vestă neagră antiglonţ şi o mască neagră. Braţul ei drept, imobilizat, era prins cu o curea neagră, în timp ce cobora treptele unui avion privat. EA a fost întâmpinată de premierul interimar Claude Joseph şi de alţi oficiali, relatează Mediafax.

La începutul săptămânii, Martine a postat un mesaj din spital în care mărturisea că nu-i vine să creadă că soţul ei a plecat „fără să spună un ultim cuvânt. Această durere nu va trece niciodată".

Vineri, oficialii guvernamentali au anunţat că înmormântarea lui Jovenel Moise va avea loc pe 23 iulie, în oraşul Cap-Haitien, din nordul statului Haiti.

Văduva lui Jovenel Moise rupe tăcerea: "Vor mai fi atentate!" Versiunea oficială a asasinării președintelui haitian, tot mai contestată

Văduva lui Jovenel Moise, fostul președinte Haitian asasinat miercuri în propria sa locuință, a rupt tăcerea pentru prima dată după moartea soțului său, anunță CNN.

Martine Moise a fost și ea împușcată dar a supraviețuit atacului și se află de câteva zile într-un spital din Miami.

Duminica trecută, ea a publicat un mesaj pe contul său oficial de Twitter, în care a vorbit pentru prima oară despre crima la care a fost martoră.

Potrivit spuselor sale, Jovenel Moise ar fi fost asasinat din cauza programului său politic.

“Cât ai clipi, mercenarii au dat buzna în casa mea și mi-au ucis soțul. Știm cu toții împotriva cui lupta Președintele. Acești oameni au trimis mercenari ca să-l asasineze, în propria lui casă, împreună cu  familia, deoarece lupta pentru drumuri mai bune, pentru apă, electricitate, pentru un referendum și pentru alegerile programate la sfârșitul anului”, se afirmă în mesajul înregistrat.

Martine Moise estimează că autorii asasinatului nu se vor opri aici. Ea susține că vor urma și alte atacuri, din partea altor mercenari, menite să “ucidă visul Președintelui, ideea lui despre cum ar trebui să arate țara”.

Secretarul de Stat pentru Comunicații din Haiti, Frantz Exantus, a confirmat pentru CNN că vocea din înregistrarea audio îi aparține, într-adevăr, soției președintelui asasinat.

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close