Antena 3 CNN Externe Pasagerii unei curse aeriene au fost evacuați pe toboganele de urgență după ce un telefon Samsung a luat foc în cabină, în SUA

Pasagerii unei curse aeriene au fost evacuați pe toboganele de urgență după ce un telefon Samsung a luat foc în cabină, în SUA

Pasagerii unui zbor între New Orleans și Seattle au fost evacuați după ce telefonul mobil al unui pasager a luat foc, relatează Sky News.

Pasagerii unei curse aeriene au fost evacuați pe toboganele de urgență după ce un telefon Samsung a luat foc în cabină, în SUA
Sursa foto: Twitter @dave_lickorish
de Adrian Iclozan    |    25 Aug 2021   •   15:10

Ray Lane, purtător de cuvânt al companiei aviatice Alaska Airlines, a declarat că "telefonul s-a supraîncălzit și a început să scoată scântei".

Incidentul, petrecut luni, a avut loc după aterizarea zborului 751, ceea ce, probabil, a fost de natură să evite o catastrofă.

Cei 129 de pasageri și cei șase membri ai echipajului au fost transportați în siguranță la terminalul de debarcare, fără ca vreo persoană să sufere răni grave.

Sursa citată notează că doi pasageri au fost tratați la spital.

Focul a fost, în cele din urmă, stins cu o ajutorul unei genți anti-incendiu, aflată în mod uzual la bordul avioanelor tocmai pentru situația în care bateriile electrice iau foc în timpul zborului.

Fumul generat de telefonul ars a fost însă atât de abundent încât a fost nevoie ca echipajul avionului să lanseze toboganele de evacuare.

Telefonul care a luat foc era un Samsung Galaxy A21. Dispozitivul a ars și a devenit de nerecunoscut.

Informațiile privind marca telefonului au fost oferite chiar de posesorul acestuia, precizează Sky News.

Presa internațională a relatat în urmă cu 6 ani despre rechemarea în fabrică a modelului Samsung Note 7, ale cărui baterii explodau.

Incidentele legate de acest model au fost atât de numeroase încât telefoanele respective au fost interzise la bordul aeronavelor în SUA.

Spre deosebire de predecesorul său, modelul Samsung A21 nu a provocat același nivel de îngrijorare, precizează sursa citată.

×
Subiecte în articol: Samsung incendiu Alaska Airlines
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close