Sarkozy: Franţa, hotărâtă să coopereze militar cu Rusia

09 Iun 2010   •   04:52
Sarkozy: Franţa, hotărâtă să coopereze militar cu Rusia 
sarkozy

Franţa este hotărâtă să vândă transportatorul de elicoptere de clasă Mistral către Rusia, deoarece Moscova este partenerul său european de securitate, arăta preşedintele francez Nicolas Sarkozy .
Sarkozy s-a întâlnit cu preşedintele georgian Mihail Saakaşvili, care s-a opus în mod repetat vânzării navei Mistral către Rusia.
"Preşedintele francez a reiterat că Rusia este chemată, împreună cu Europa, să construiască un spaţiu economic, de securitate şi umanitar comun," arăta purtătorul de cuvânt al preşedinţiei franceze.
El arăta că Sarkozy a adus personal în discuţie subiectul Mistral .
"Dacă ne aşteptăm ca Rusia să se comporte ca un partener în aceste domenii, inclusiv apărare şi securitate, ar trebui să o tratăm ca pe un partener," sublinia Sarkozy . El a explicat că aceasta este opţiunea politică a Franţei.
Rusia a negociat achiziţia a cel puţin o navă de asalt de clasă Mistral, în valoare de circa 500 milioane de euro, şi intenţionează să construiască alte trei nave din aceeaşi clasă în parteneriat cu constructorul naval francez DCNS.
O asemenea navă poate transporta 16 elicoptere, patru barje de asalt şi 70 de vehicule blindate, 13 tancuri, împreună cu 45 de soldaţi.

Antena3.ro

x close