Antena 3 CNN Externe Sarkozy: Jurnaliştii blocaţi în Siria, Edith Bouvier şi William Daniels, au ajuns în Liban, în siguranţă

Sarkozy: Jurnaliştii blocaţi în Siria, Edith Bouvier şi William Daniels, au ajuns în Liban, în siguranţă

Sarkozy: Jurnaliştii blocaţi în Siria, Edith Bouvier şi William Daniels, au ajuns în Liban, în siguranţă
Sursa foto: Foto: voltairenet.org
02 Mar 2012   •   09:15

Jurnalista franceză Edith Bouvier şi fotojurnalistul William Daniels, blocaţi de mai multe zile în oraşul Homs din Siria, intens lovit de bombardamente, se află în Liban, a anunţat joi preşedintele francez Nicolas Sarkozy, transmite AFP.
   
Edith Bouvier se afla în misiune în Siria, când au început atacurile şi a fost grav rănită la picior.

"Edith Bouvier şi William Daniels sunt momentan pe teritoriul libanez şi vor intra curând sub protecţia ambasadei noastre de la Beirut", a declarat Sarkozy în cadrul unei scurte conferinţe de presă la summitul european de la Bruxelles.
   
"Tocmai am vorbit cu Edith Bouvier care este desigur foarte obosită şi care a suferit destul dar ea ştie că acum este liberă şi că va fi tratată în curând", a continuat acesta.
   
"Le mulţumesc celor care au contribuit, le mulţumesc democraţilor sirieni şi le mulţumesc democraţilor din statele vecine", a mai continuat acesta, refuzând să acorde alte detalii cu privire la operaţiune.
   
Jurnalista Edith Bouvier, care lucrează pentru cotidianul Le Figaro, a fost grav rănită la picior la 22 februarie (fractură de femur) în timpul unui bombardament în care au murit jurnalista cotidianului Sunday Times Marie Colvin şi fotograful francez Remi Ochlik.
   
Doi alţi jurnalişti, britanicul Paul Conroy şi spaniolul Javier Espinosa, care fuseseră de asemenea blocaţi în Homs după acest bombardament, au ajuns în Liban cu câteva zile în urmă. Fotograful francez William Daniels a rămas blocat alături de Edith Bouvier la Homs.

×
Subiecte în articol: Liban sarkozy
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close