Antena 3 CNN Externe Şase oameni au fost răniţi după ce un submarin nuclear american a luat foc

Şase oameni au fost răniţi după ce un submarin nuclear american a luat foc

Şase oameni au fost răniţi după ce un submarin nuclear american a luat foc
24 Mai 2012   •   15:06

Şase persoane au fost rănite după ce o explozie, urmată de un incendiu puternic, a a avut loc la bordul unui submarin nuclear american.

Serviciile de intervenţie au fost chemate de urgenţă după ce flăcări înalte au fost observate la bordul submarinului USS Miami, ancorat în portul Maine, de pe coasta nord estică a SUA.

Autorităţile nu au precizat cauzele incendiului, dar au declarat că reactorul nuclear nu era operaţional în acel moment şi că nu a fost afectat de foc, relatează Sky News.

Vasul militar de atac se află docat în Maine pentru lucrări programate de întreţinere, a spus Myers Vasquez, un purtător de cuvânt al Marinei Americane.

USS Miami este un submersibil de atac rapid, face parte din clasa Los Angeles, este înarmat cu rachete Tomahawk şi torpile Mark 48. Din fericire, arsenalul nu se afla la bord atunci când s-a stârnit focul.

Unul dintre răniţi a fost tratat la locul incidentului, în timp ce restul au fost transportaţi la un spital din apropiere, unde nu s-au constatat leziuni grave, care să le pună viaţa în pericol.

×
Subiecte în articol: submarin nuclear
Parteneri
Temperaturi de vară în România! Prognoza pe 2 săptămâni
x close