Antena 3 Externe Şase poliţişti britanici, acuzaţi că au torturat cetăţeni străini prin simularea înecului

Şase poliţişti britanici, acuzaţi că au torturat cetăţeni străini prin simularea înecului

10 Iun 2009   •   16:11
Şase poliţişti britanici, acuzaţi că au torturat cetăţeni străini prin simularea înecului
Sursa foto: politist

Acuzaţii de tortură la adresa unor poliţişti britanici. Şase ofiţeri de la Scotland Yard au fost acuzaţi marţi seară că au torturat mai mulţi cetăţeni străini, în timpul unor raiduri anti-drog. Potrivit Daily Mail, poliţiştii ar fi folosit tehnica "simulării înecului".

Această tehnică, denumită în limba engleză ?waterboarding?, presupune imobilizarea unui deţinut pe o scândură cu picioarele deasupra nivelului capului, în timp ce faţa îi este acoperită cu o cârpă umedă, iar anchetatorii toarnă apă peste ea pentru a da senzaţia înecului. Victimele sunt făcute să creadă că vor muri.

Acuzaţiile de tortură vin în contextul unei investigaţii mai mari. În februarie, nouă poliţişti din Edmonton au fost suspendaţi pe motiv că ar fi avut legătură cu activităţi ilegale care vizau proprietăţi furate.

"Toate acuzaţiile sunt tratate cu seriozitate. Dacă ofiţerii vor fi găsiţi vinovaţi, vom lua cele mai dure măsuri posibile?, a declarat un reprezentant al Scotland Yard.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Scotland Yard
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close