Antena 3 CNN Externe Scandalul pe tema apariției COVID-19 continuă. Reacția unui virusolog chinez

Scandalul pe tema apariției COVID-19 continuă. Reacția unui virusolog chinez

Scandalul pe tema apariției COVID-19 continuă. Un virusolog chinez spune că nu există nicio dovadă concludentă care să susţină teoria scăpării virusului din laborator. Însă dovezile că COVID-19 provine dintr-un laborator din Wuhan au fost șterse, acuză un fost şef al MI6.

Scandalul pe tema apariției COVID-19 continuă. Reacția unui virusolog chinez
Sursa foto: Getty Images
de Andreea Ştefan    |    15 Iun 2021   •   16:56

Sir Richard Dearlove este convins că analiza biochimică a COVID-19 poate dovedi că acesta este un virus creat artificial.

”Am obţinut probe la finalul lui 2019, atunci când echipa noastră le-a analizat pentru prima dată pentru a depista prezenţa unui coronavirus, în condiţiile în care avusesem semnale despre un caz de pneumonie de provenienţă necunoscută până atunci în laboratorul nostru, care se ocupa de astfel de cercetări.

Am izolat aceste probe şi noii agenţi patogeni. Apoi, într-un timp foarte scurt, am concluzionat că există un nou tip de coronavirus în aceste probe”, a declarat Shi Zhengli, directorul laboratorului de Virusologie din Wuhan.

Teoria unui accident de laborator la Wuhan a revenit în ultimele săptămâni în dezbaterea americană.

Republica Populară Chineză este un regim destul de terifiant și face unele lucruri pe care le considerăm inacceptabile, acuză, într-un podcast, Sir Richard Dearlove.

Dovezile despre originea COVID-19 ar fi fost distruse

Fostul șef MI6 este de părere că, cel mai probabil, dovezile despre originea coronavirusului au fost distruse.

”Un bun prieten al meu, de la Stanford University, David Raymond, profesor în microbiologie şi imunologie, un adevărat expert, nu crede neapărat în teoria că acest virus ar fi scăpat din laborator, însă cere o dezbatere ştiinţifică, transparentă cu privire la originea acestuia, dezbatere care, în mod revoltător, încă nu a avut loc.

Este şocant. Iar dacă vă uitaţi la raportul iniţial al OMS, din 440 de pagini despre COVID-19, mai puţin de 3 sunt dedicate sau măcar menţionează teoria scăpării virusului din laborator. Este clar că întreg scenariul a fost schimbat radical”, a spus Sir Richard Dearlove, fostul șef MI6.

Ipoteza unei "scurgeri" a virusului COVID-19 dintr-un laborator chinez din Wuhan este "plauzibilă" și "merită o investigație suplimentară". Este concluzia la care a ajuns şi un laborator național din Statele Unite, în urma analizei genomului SARS-CoV-2.

×
Subiecte în articol: COVID-19
Parteneri
Cu cât crește, de fapt, salariul minim net de la 1 octombrie
x close