Antena 3 CNN Externe Scandal la Chişinău, după votarea noului guvern. "Totul a fost posibil prin apropierea de comunişti"

Scandal la Chişinău, după votarea noului guvern. "Totul a fost posibil prin apropierea de comunişti"

Scandal la Chişinău, după votarea noului guvern. "Totul a fost posibil prin apropierea de comunişti"
de O.P.    |    20 Feb 2015   •   06:10

Scandal la Chişinău după instituirea noului guvern. Fostul premier Iurie Leancă acuză partidele pro-europene că au preferat soluţia unui guvern minoritar, cu sprijin de la comunişti. Noul şef al Executivului, Chiril Gaburici, a primit 60 de voturi din 100, în Parlament.

Instituirea noului guvern de la Chişinău vine după o perioadă de instabilitate în Moldova. Pe fondul crizei din Ucraina şi a incertitudinii de pe scena politică, leul moldovenesc s-a depreciat puternic. Fostul premier Iurie Leancă dă vina pe partidele pro-europene care nu au putut forma o coaliţie care să asigure majoritatea în Parlament.

Chiril Gaburici a reuşit să obţină votul de încredere al Parlamentului de la Chişinău asupra programului de guvernare şi a componenţei Cabinetului său, după două luni şi jumătate de negocieri. Gaburici a fost votat de 60 de deputaţi, inclusiv din Partidul Comunist. Din noul Cabinet al Republicii Moldova fac parte 15 miniştri care, spune noul premier, vor asigura continuarea parcursului european al ţării.

România salută formarea noului guvern de la Chişinău, potrivit unui comunicat MAE.

×
Subiecte în articol: Republica Moldova Chisinau Iurie Leanca
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close