Antena 3 CNN Externe Scandal la vizita președintelui Ungariei în Alba Iulia: ”Acesta este pământ românesc și va rămâne în vecii vecilor pământ românesc”

Scandal la vizita președintelui Ungariei în Alba Iulia: ”Acesta este pământ românesc și va rămâne în vecii vecilor pământ românesc”

Un scandal a izbucnit la vizita președintelui Ungariei în Alba Iulia. Senatorul social-democrat, Călin Matieș a adus tabloul lui Avram Iancu.

Scandal la vizita președintelui Ungariei în Alba Iulia: ”Acesta este pământ românesc și va rămâne în vecii vecilor pământ românesc”
Sursa foto: Antena 3
de Alexandra Ionescu    |    21 Mai 2022   •   12:24

”Este vorba de integritatea națională. În mijlocul cetății putea să fie Aveam Iancu”, a spus Matieș.

Președinta Ungariei este invitata de onoare a Zilei Unității Reformate Maghiare. Ea a participat la dezvăluirea statuii principelui transilvănean Gabriel Bethlen, care este amplasat în apropierea universității 1 Decembrie 1918.

Imediat după acel moment, senatorul Călin Matieș i-a oferit acesteia un buchet de flori și o cocardă cu tricolorul României.

”I-am spus doamnei președinte că acesta este pământ românesc și va rămâne în vecii vecilor pământ românesc. Anul acesta comemorăm 150 de ani de la moartea eroului național, Avram Iancu, iar în fața universității 1 Decembrie 1918 punem statuia unui principe maghiar.

În loc să punem statuia unui erou național, al lui Horia, Cloșca și Crișan care au pătimit în cetatea asta.

Putea așezată oriunde în cetate, dar nu aici. Nu aici în fața Universității, nu aici de-a dreapta lui Mihai Viteazu”.

×

ȘTIRI

Greva profesorilor continuă pe termen nelimitat! Oferta Guvernului a fost respinsă

Parteneri
Horoscop 1-15 iunie 2023, cu Cristina Demetrescu
x close