Antena 3 CNN Externe Scandalul cărnii de cal: Lidl îşi retrage semipreparatele din Suedia şi Finlanda

Scandalul cărnii de cal: Lidl îşi retrage semipreparatele din Suedia şi Finlanda

Scandalul cărnii de cal: Lidl îşi retrage semipreparatele din Suedia şi Finlanda
Sursa foto: Foto: www.independent.co.uk
de S.T.    |    18 Feb 2013   •   16:15

Distribuitorul Lidl a retras în weekend semipreparate din carne de vită din magazinele sale din Suedia şi Finlanda, de teamă că ar putea conţine carne de cal, a anunţat societatea luni, potrivit AFP.

Aceasta este prima retragere de produse puse în vânzare în Finlanda de la izbucnirea scandalului referitor la etichetarea cărnii de cal drept carne de vită. În schimb, Suedia a retras, deja, lasagna marca Findus conţinând carne de cal.

Lidl Suedia a declarat pentru AFP că a retras din raioane gulaş şi ravioli marca Coquette, produse de către firma germană Dreistern. "Le-am retras pe perioada în care le vom analiza", a declarat pentru AFP Caroline Forsshell, o purtătoare de cuvânt a reţelei.
   
Distribuitorul Lidl Finlanda a explicat că a decis să retragă gulaş marca Coquette după ce a fost avertizată de către firma-mamă cu privire la suspiciuni faţă de carnea de la Dreistern, furnizorul german al semipreparatelor retrase.
   
"Am primit un avertisment, vineri, cu privire la aceste produse şi am decis să le retragem din raioane ca măsură de precauţie", a declarat Pilvi-Sisko Riikonen, un purtător de cuvânt al Lidl Finlanda.

×
Subiecte în articol: scandal carne de cal cal
Parteneri
ANAT propune taxe noi pentru turiști
x close