Antena 3 CNN Externe Scaune mai confortabile în avioane, datorită unui român din SUA

Scaune mai confortabile în avioane, datorită unui român din SUA

Scaune mai confortabile în avioane, datorită unui român din SUA
Sursa foto: scaun de avion
15 Iun 2009   •   12:36

Inspiraţia vine în cele mai nebănuite locuri. Românul Emil Jacob, de 41 de ani, a avut o revelaţie în timp ce stătea întins pe podeaua avionului, în timpul unui zbor. El a propus construirea mai multor rânduri de locuri, pe orizontală, în avion.

"M-am uitat în sus şi am văzut cât spaţiu liber există. Este absurd ca toţi aceşti călători să sufere la nivelul podelei, când la numai câţiva paşi deasupra este mult spaţiu şi confort", a declarat Jacob pentru www.boston.com.

Românul a rămas fără slujbă în luna martie, însă nu s-a descurajat. Acesta a pus bazele unei companii, Jacob-Innovations LLC, a cărei activitate se bazează pe căutarea celor mai bune soluţii de utilizare a spaţiul în avion.

Modelul de scaun conceput de român este ridicat cu aproximativ 18 centimetri. Această modificare permite pasagerilor să încline scaunul cu până la 45 de grade, de două ori mai mult decât este posibil la actualele scaune.

Piciorele pot fi apoi ridicate pe o platformă care este ataşată de scaunul din faţă. Jacob susţine că ideea lui a fost apreciată de mai multe companii şi că are o serie de oferte de colaborare.

Rick Roseman, directorul unei companii aeriene din Texas, a declarat că ideea românului poate fi pusă în aplicare, dar că are, totuşi, câteva puncte slabe: vizibilitatea redusă a pasagerilor şi timpul mai lung de evacuare în caz de urgenţă.

În cazul în care proiectul va fi cumpărat de o companie, implementarea sistemului va dura aproape trei ani.

Antena3.ro


×
Subiecte în articol: SUA
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close