Antena 3 CNN Externe SCHIMBAREA pe care o va face România până în 2025: "Se va UNI cu Basarabia". Rusia se va DIZOLVA

SCHIMBAREA pe care o va face România până în 2025: "Se va UNI cu Basarabia". Rusia se va DIZOLVA

SCHIMBAREA pe care o va face România până în 2025: "Se va UNI cu Basarabia". Rusia se va DIZOLVA
Sursa foto: Foto: Stratfor.com
de O.P.    |    24 Feb 2015   •   10:46

Americanii de la Stratfor au realizat o amplă analiză care trece în prim plan toate situaţiile conflictuale, toate schimbările geopolitice şi geostrategice care ar putea avea loc în viitorul apropiat în lume.

Astfel, în acest raport intitulat "Previziuni 2015-2025", analiştii dezbat schimbările şi urmările evenimentelor pe care noi le trăim în aceste zile.

Deşi Vladimir Putin ţine morţiş să îşi dezvolte influenţa şi să răstoarne ordinea mondială, americanii spun că situaţia Rusiei, în următorul deceniu, nu va fi deloc după placul lui Putin.

Analiştii agenţiei Stratfor se aşteaptă ca ”autoritatea Moscovei să slăbească substanţial, ceea ce va duce la o fragmentare formală şi informală a Rusiei, Securitatea arsenalului nuclear rus va deveni principala îngrijorare, pe măsură ce acest proces se va accelera la sfârşitul deceniului ce urmează”.

Din păcate, economia Rusiei va fi şubrezită din cauza dorinţei de a pune mâna pe putere. Experţii americani spun că se va repeta situaţia din anii '90, când ţara a fost pur şi simplu fragmentată din cauza incapacităţii de a susţine infrastructura întregului stat.

”În vestul Rusiei, Polonia, Ungaria şi România vor încerca să recupereze regiuni pierdute (în cazul României este amintită unirea cu Basarabia) în favoarea ruşilor în diverse momente. Vor acţiona astfel încât să atragă Belarus şi Ucraina în această direcţie. În sud, capacitatea ruşilor de a controla Caucazul de Nord se va evapora, iar Asia Centrală va intra într-o perioadă de instabilitate. În nord-vest, regiunea Karelia va căuta să se alăture Finlandei, iar în estul îndepărtat, regiunile de coastă mai apropiate de China, Japonia şi Statele Unite decât de Moscova vor începe să se comporte independent. Celelalte regiuni din afara Moscovei nu vor căuta neapărat autonomia, însă vor fi puse în situaţia de a fi autonome. Nu va exista o rebeliune împotriva Moscovei, ci slăbirea capacităţii Moscovei de a sprijini şi controla Federaţia Rusă va creea un adevărat vid. Ce va continua să existe în acest vid vor fi fragmentele Federaţiei Ruse”

×
Subiecte în articol: România Rusia
Parteneri
Abonează-te la canalul oficial de WhatsApp al Antena CNN
x close