Antena 3 CNN Externe Scotland Yard extinde ancheta care îl vizează pe Kevin Spacey

Scotland Yard extinde ancheta care îl vizează pe Kevin Spacey

Scotland Yard extinde ancheta care îl vizează pe Kevin Spacey
Sursa foto: Foto: Facebook/Kevin Spacey
22 Noi 2017   •   22:07

Serviciul de Poliţie Metropolitană din Londra (Scotland Yard) a reţinut o a doua acuzaţie de agresiune sexuală pe care a decis să o includă în ancheta care îl vizează pe actorul american Kevin Spacey. 

Poliţiştii de la Scotland Yard au confirmat că au extins o anchetă care îl vizează pe un bărbat acuzat de agresiune sexuală, fără să dezvăluie însă identitatea acestuia, precizând că persoana în cauză nu a fost pusă sub acuzare în stadiul actual al cercetărilor. 

Se pare că ar fi vorba despre Kevin Spacey, care, între anii 2004 şi 2015, a fost directorul artistic de la Old Vic, un teatru din suburbia Lambeth, aflată în partea sudică a capitalei britanice. 

Scotland Yard afirmă că doi bărbaţi au depus plângeri împotriva aceleiaşi persoane, despre care au spus că i-a agresat sexual în acel cartier - pe unul în 2005, iar pe celălalt în 2008. 

Săptămâna trecută, Old Vic a anunţat că a primit 20 de "mărturii personale" care acuză "comportamentul deplasat" al actorului Kevin Spacey. Aceste acuzaţii vizează fapte care s-ar fi petrecut până în 2013, însă cele mai multe dintre ele fac referire la presupuse acte de agresiune sexuală comise înainte de 2009. 

O anchetă demarată la cererea teatrului londonez a ajuns la concluzia că "nivelul de celebritate" al actorului american şi "statutul lui din cadrul Old Vic au putut să îi împiedice pe oameni, în special pe angajaţi tineri şi pe actori tineri, să simtă că pot să vorbească despre aceste lucruri sau să ceară ajutor". 

Scandalurile despre abuzurile sexuale comise de personalităţi de la Hollywood încep să se acumuleze în Statele Unite, dar şi în alte ţări ale lumii, după dezvăluirile publicate la începutul lunii octombrie de cotidianul The New York Times şi revista săptămânală The New Yorker care îl vizau pe producătorul de film Harvey Weinstein. 

Acest val de acuzaţii a avut deja consecinţe nefaste asupra carierei şi reputaţiei actorului Kevin Spacey, care a fost concediat de platforma Netflix din distribuţia serialului "House of Cards". 

De asemenea, celebrul actor american, în vârstă de 58 de ani şi de două ori premiat cu Oscar, a fost înlocuit cu actorul canadian Christopher Plummer în următorul film al regizorului Ridley Scott, intitulat "All The Money In The World". 

Sursă: Agerpres
×

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close