Antena 3 CNN Externe Scrisoarea Al-Qaida către un terorist internaţional: "NU ai comis atentate spectaculoase". "Eşti rana sângerândă a grupării"

Scrisoarea Al-Qaida către un terorist internaţional: "NU ai comis atentate spectaculoase". "Eşti rana sângerândă a grupării"

Scrisoarea Al-Qaida către un terorist internaţional: "NU ai comis atentate spectaculoase". "Eşti rana sângerândă a grupării"
30 Mai 2013   •   09:57

O scrisoare destinată teroristului internaţional Moktar Belmoktar, descoperită de Associated Press într-o clădire din Timbuktu, Mali, oferă o privire fascinantă asupra felului în care funcţionează gruparea al Qaida, informează The Independent.

În această scrisoare, Belmoktar a fost luat la rost de înalţii grupării teroriste pentru că nu răspunde la telefon, nu îşi declară cheltuielile şi lipseşte de la întâlnirile importante.

Reproşându-i că nu a comis nici un atentat "spectaculos" în deşertul Sahara, deşi a avut numeroase ocazii şi resurse, consiliul Shura al Al Qaida, format din 14 membri, îl numeşte pe Belmoktar "o rană sângerândă", care manifestă ostilitate faţă de conducere.

Scrisoarea datată 3 octombrie 2012 precede ruptura lui Belmoktar de Al Qaida, teroristul înfiinţându-şi propria grupare, numită Cei Care Semnează Cu Sânge - Brigada mascată.

Grupul lui Belmoktar a revendicat luarea de ostatici de la fabrica BP din Algeria din ianuarie, anul acesta.



×
Subiecte în articol: al Qaida grupare terorista
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close