Se întâmplă la 28 de ani de la moartea lui Salvador Dali. Rămășițele pictorului vor fi scoase din mormânt. Care este motivul

20 Iul 2017   •   12:38
Se întâmplă la 28 de ani de la moartea lui Salvador Dali. Rămășițele pictorului vor fi scoase din mormânt. Care este motivul Foto: wikipedia.org

Mormântul artistului suprarealist spaniol Salvador Dali va fi deschis joi, la 28 de ani de la moartea sa, pentru a determina dacă are sau nu o descendentă, pe Maria Pilar Abel, clarvăzătoare, care pretinde că este fructul unei relaţii scurte dintre artist şi mama ei, cameristă, potrivit AFP.

Pilar Abel Martinez susține că mama sa și Dali s-au întâlnit în 1950, în Cadaques, Franța, în apropiere de Portlligat, unde se află casa lui Salvador Dali. Prietenia dintre cei doi s-ar fi transformat într-o iubire clandestină, în condițiile în care femeia s-a căsătorit cu un alt bărbat, iar Dali era deja căsătorit cu Gala.

Ghicitoare de meserie, Martinez se luptă de mai bine de zece ani pentru ca pictorul să fie recunoscut ca fiind tatăl ei.

Parteneri
x close