Antena 3 CNN Externe Se întâmplă pentru prima dată în practica judiciară rusă: O persoană decedată, condamnată în justiţie

Se întâmplă pentru prima dată în practica judiciară rusă: O persoană decedată, condamnată în justiţie

Se întâmplă pentru prima dată în practica judiciară rusă: O persoană decedată, condamnată în justiţie
Sursa foto: Foto: caon.ro
de S.T.    |    06 Iul 2013   •   17:15

Olga Alexandrina, un medic obstetrician din Rusia, a fost declarată vinovată, de un tribunal din Moscova, pentru provocarea unui accident rutier în 2010 în care şi-au pierdut viaţa două persoane, inclusiv ea, scrie RIA Novosti.

Este pentru prima dată în practica judiciară rusă când o persoană este declarată vinovată de o infracţiune după moartea sa.

Cazul Olgăi Alexandrina a fost în atenţia presei din cauza acuzaţiilor neconfirmate potrivit cărora poliţia rutieră şi instanţele judecătoreşti au ascuns informaţii importante privind cealaltă parte implicată în accident, şeful adjunct al gigantului petrolier Lukoil, Anatoli Barkov, care a supravieţuit incidentului fără răni grave.

Oamenii legii au închis cazul în 2010, stabilind că Olga Alexandrina s-a făcut vinovată de provocarea accidentului în care şi-a pierdut viaţa atât ea cât şi un pasager din maşina sa.

Rudele medicului au făcut apel la Curtea Constituţională rusă care a decis că dosarele în care sunt implicate persoane decedate nu pot fi închise fără aprobarea familiilor lor. Anterior, cazurile în care inculpatul decedase au fost retrase fără a se ajunge în instanţă.

Deşi rudele femeii decedate au încercat să obţină în tribunal o achitare pentru aceasta, considerându-l vinovat pe şoferul lui Barkov pentru provocarea accidentului, un tribunal din Moscova a decis vineri că Alexandrina a încălcat regulile de circulaţie, infracţiune ce s-a soldat cu decese multiple. Nu a fost dată nicio pedeapsă.

Potrivit Ria Novosti, rudele femeii au anunţat că vor ataca decizia prin apel la o instanţă superioară. Aceştia au prezentat în tribunal concluziile unei anchete independente, realizate de către Federaţia Proprietarilor de Automobile, care indică faptul că maşina lui Barkov ar fi provocat accidentul.

Atât Barkov cât şi poliţia rusă au respins ancheta paralelă.

×
Subiecte în articol: accident rutier Curtea Constitutionala
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close