Antena 3 CNN Externe Se muşcă iar din... Apple! Fabricile din China impun orele suplimentare şi angajează minori

Se muşcă iar din... Apple! Fabricile din China impun orele suplimentare şi angajează minori

Se muşcă iar din... Apple! Fabricile din China impun orele suplimentare şi angajează minori
29 Iul 2013   •   17:30

Trei fabrici chineze, producătoare de componente Apple, au impus ore suplimentare excesive şi au angajat minori, susţine o companie de avocatură, citată de AFP.

China Labor Watch, cu sediul central în SUA, a remis, luni, un comunicat presei, în care prezintă dovezi incriminatoarea privind trei puncte de lucru ale Pegatron Group.
Potrivit acestui raport, compania menţionată a încălcat grav normele şi standardele stabilite de Apple.
Gigantul IT are reguli clare şi prevede ca selecţia forţei de muncă să nu se facă din rândul minorilor, orele suplimentare sunt făcute voluntar şi plătite corespunzător, iar maximum de ore lucrate să nu depăşească 60 de ore săptămânal.

După cum relatează compania de avocatură, peste 70.000 de angajaţi asiatici ai Pegatron ajung să muncească 69 de ore săptămânal şi mulţi dintre aceştia nu au împlinit încă vârsta majoratului.

De asemenea, conform sursei citate, dormitoarele muncitorilor sunt supraaglomerate, cu camere mici, în care se înghesuie câte 12 persoane, iar ieşirile de urgenţă sunt insuficiente.

La rândul său, compania Apple a transmis că, din 2007, a efectuat 15 controale regulate la facilităţile Pegatron din China, fără a fi depistate asemenea grave abateri.

×
Subiecte în articol: SUA
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close