Antena 3 CNN Externe Jens Stoltenberg, mesaj pentru țările occidentale: "Libertatea este mai importantă decât liberul schimb"

Jens Stoltenberg, mesaj pentru țările occidentale: "Libertatea este mai importantă decât liberul schimb"

Țările occidentale nu trebuie să își negocieze securitatea pentru profituri economice, a avertizat marți secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Jens Stoltenberg, mesaj pentru țările occidentale: "Libertatea este mai importantă decât liberul schimb"
Sursa foto: Hepta.ro
de Silvia Preda    |    24 Mai 2022   •   22:29

"Trebuie să recunoaștem că alegerile noastre economice au consecințe asupra securității noastre. Libertatea este mai importantă decât liberul schimb", a declarat Stoltenberg în fața liderilor reuniți la Forumul Economic Mondial din stațiunea elvețiană Davos, potrivit Reuters.

Șeful NATO a mai spus că nu este împotriva comerțului cu China, dar că urmările tranzacțiilor trebuie să fie controlate.

"Nu pledez împotriva comerțului cu China, dar spun că, de exemplu, controlul asupra rețelelor 5G este de o importanță vitală pentru securitate. Nu putem spune că, în interesul profiturilor și al comerțului liber, deschidem pur și simplu aceste rețele și pentru furnizori care, de fapt, nu sunt de încredere când vine vorba de securitatea noastră", a mai spus Jens Stoltenberg.

În cadrul conferinței de la Davos, politicieni, directori executivi și oameni de afaceri de renume la nivel mondial discută probleme și soluții economice.

Citiţi şi: Anunț oficial NATO: ”Ofensiva Rusiei în Ucraina nu decurge așa cum planificase Moscova”

×
Subiecte în articol: Jens Stoltenberg
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close