Antena 3 CNN Externe Şedinţă crucială a miniştrilor de externe din UE | Comisia Europeană face apel la solidaritate în criza gazelor

Şedinţă crucială a miniştrilor de externe din UE | Comisia Europeană face apel la solidaritate în criza gazelor

Miniştrii de externe din Uniunea Europeană se întâlnesc, astăzi, pentru a găsi soluţii la o eventuală criză energetică ce ar putea avea loc la iarnă, după ce Rusia a anunţat deja că va reduce livrările de gaze către Germania din cauza unor probleme tehnice.

Şedinţă crucială a miniştrilor de externe din UE | Comisia Europeană face apel la solidaritate în criza gazelor
Sursa foto: Hepta | Utrecht Robin/ABACA
de Alina Anghel    |    26 Iul 2022   •   09:03

Ursul von der Leyen, şefa Comisiei Europene, face apel la solidaritate pentru rezolvarea acestei crize, după ce mai multe ţări au anunţat deja că se opun propunerii de reducere a consumului de gaze cu 15%.

Este vorba despre un plan prezentat săptămâna trecută de Comisia Europeană şi care prevede o reducere voluntară cu 15% a consumului de gaze în perioada august 2022 - martie 2023.

Această propunere este deja problematică pentru coeziunea blocului comunitar. Sunt ţări care şi-au exprimat nemulţumirea în legătură cu acest plan. Sunt unele care l-au respins vehement precum Franţa, Grecia sau Spania, dar şi unele ţări care îl resping categoric printre care se numără Italia, Irlanda, Malta, Ţările de Jos, Polonia sau Danemarca.

Reprezentanţii guvernelor acestor ţări spun că, înainte de a fi luată o decizie, fiecare ţară în parte trebuie să aibă ocazia de a-şi exprima poziţia şi opoziţia.

Pe măsură ce iarna se apropie este posibil ca divergenţele să crească şi mai mult.

×
Subiecte în articol: Comisia Europeana
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close