Antena 3 CNN Externe Şeful Bundesbank: Criza zonei euro nu poate fi rezolvată folosind politica monetară

Şeful Bundesbank: Criza zonei euro nu poate fi rezolvată folosind politica monetară

Şeful Bundesbank: Criza zonei euro nu poate fi rezolvată folosind politica monetară
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
07 Iul 2013   •   14:34
Criza zonei euro nu poate fi rezolvată folosind politica monetară, de care în zona euro este responsabilă Banca Centrală Europeană (BCE), iar guvernele ar trebui să se concentreze pe ruperea garanţiilor implicite pe care le acordă băncilor, a declarat şeful Bundesbank, Jens Weidmann.
"Politica monetară a făcut mult pentru a absorbi consecinţele economice ale crizei, dar nu o poate rezolva", a afirmat Weidmann într-un discurs susţinut la o coferinţă pe teme economice în oraşul francez Aix-en-Provence.
Cea mai bună contribuţie pe care o poate aduce politica monetară este stabilitatea preţurilor, a spus Weidmann, potrivit cotidianului Wall Street Journal. Şeful Bundesbank este membru în consiliul guvernatorilor BCE.
Ruperea legăturilor dintre bănci şi guverne este esenţială, întrucât acestea pot avea un impact negativ puterrnic asupra finanţelor publice, a adăugat el.
"Băncile europene deţin prea multe obligaţiuni ale propriilor guverne. Avem nevoie de limite ale expunerii băncilor faţă de datoria statelor", a declarat şeful băncii centrale a Germaniei.
Rezolvarea crizei depinde de abilitatea guvernelor de a face reforme economice structurale, de exemplu în privinţa pensiilor şi pieţei muncii, a spus bancherul german.
 

×
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close