x close

Şeful spionilor americani "aruncă pisica" în curtea Casei Albe: "Ambasadorii SUA au ordonat spionarea liderilor europeni"

de G.C.P    |    01 Noi 2013   •   15:25
Şeful spionilor americani "aruncă pisica" în curtea Casei Albe: "Ambasadorii SUA au ordonat spionarea liderilor europeni" 479

Într-o neaşteptată întorsătură a situaţiei în ceea ce priveşte scandalul din jurul NSA, directorul acestei agenţii,generalul Keith Alexander, a aruncat "pisica moartă" în curtea diplomaţilor americani, care au ordonat interceptarea liderilor politici europeni. Între timp, Secretarul de Stat John Kerry a admis că spionajul "a mers mult prea departe", spunând că a ajuns să fie pe "pilot automat".

Indicând o oarecare ruptură între Casa Albă şi NSA, şeful spionilor americani i-a acuzat pe cei "care fac politica" şi pe "diplomaţi" că au dictat ţintele care trebuie monitorizate.
Într-un schimb de replici dur, fostul ambasador american din România, James Carew Rosapepe, i-a cerut lui Alexander să justifice actele de spionaj asupra aliaţilor, informează The Guardian.
"Mai în glumă, mai în serios, toţi spunem că toată lumea spionează pe toată lumea. Dar asta nu reprezintă o justificare pentru securitatea naţională", a spus diplomatul.

Alexander a răspuns tăios, fără ezitare, făcând aluzii că ambasadorii SUA nu sunt deloc străini de activităţile de spionaj:
"Este o întrebare grozavă, de fapt, ca ambasador, aveţi deja o parte din răspuns. Nu noi, agenţiile de informaţii, venim cu aceste cereri, noi decât îndeplinim solicitările venite din partea politicienilor", a spus Alexander, care a coninuat sarcastic: "unul dintre aceste grupuri ar fi, doar o secundă, să mă gândesc, oh, nu se poate... chiar ambasadorii", a conchis şeful NSA.

Citeşte mai multe despre:

NSA
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati