Antena 3 CNN Externe Senatorii ruşi susţin decizia lui Medevedev de a elimina trecerea la ora de vară

Senatorii ruşi susţin decizia lui Medevedev de a elimina trecerea la ora de vară

Senatorii ruşi susţin decizia lui Medevedev de a elimina trecerea la ora de vară
Sursa foto: fus orar
10 Feb 2010   •   14:02

Planul lui Dmitri Medvedev de a face timpul să treacă ?mai uşor? pentru milioane de ruşi ar putea deveni realitate. Preşedintele a declarat în noiembrie că numărul celor 11 fusuri orare ar trebui redus, iar trecerea la ora de vară, eliminată. Acum, mai mulţi senatori susţin planurile lui Medvedev.

Preşedintele este de părere că fusurile orare complică prea mult afacerile din Rusia şi că trecerea de la ora de iarnă la cea de vară afectează sănătatea populaţiei, arată rian.ru.

Un prim pas spre adoptarea măsurilor propuse de Medvedev a fost făcut de mai mulţi parlamentari care s-au oferit să întocmească o lege care să elimine trecerea la ora de vară.

?Legea se bazează pe cercetările ştiinţifice care demonstrează că trecerea la ora de vară afectează sănătatea fizică şi psihică a oamenilor şi amplifică numărul accidentelor rutiere şi al sinuciderilor?, a declarat un oficial rus.

În prezent, legea este în stadiu de proiect şi urmează să fie supusă la vot în Parlament. Trecerea la ora de vară a fost adoptată de Rusia pentru a se reduce consumul de energie electrică.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Rusia ora de vara
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close