Antena 3 CNN Externe Senatorii SUA care au aprobat o intervenţie împotriva Siriei, cei mai bine plătiţi de industria militară

Senatorii SUA care au aprobat o intervenţie împotriva Siriei, cei mai bine plătiţi de industria militară

Senatorii SUA care au aprobat o intervenţie împotriva Siriei, cei mai bine plătiţi de industria militară
de S.T.    |    06 Sep 2013   •   19:40
Senatorii americani din comisia de politică externă care au aprobat, în urmă cu două zile, rezoluţia ce autorizează folosirea forţei militare în Siria au primit de câteva ori mai multe contribuţii din partea companiilor din domeniul industriei militare decât cei care au votat împotriva acestui document, arată o analiză prezentată, vineri, de site-ul OpenSecrets.org, citat de EFE, informează Agerpres.

Portalul OpenSecrets.org a prezentat informaţia obţinută de "Centrul pentru Politică Responsabilă", un grup independent care analizează finanţarea politicienilor din SUA şi efectele acesteia asupra alegerilor şi deciziilor luate.

Miercuri, 4 septembrie, Comisia de politică externă a Senatului american a aprobat cu 10 voturi pentru, şapte împotrivă şi o abţinere o rezoluţie care îi permite preşedintelui american Barack Obama să dispună folosirea limitată a forţei militare împotriva Siria.

Rezoluţia mai trebuie aprobată însă în plenul Senatului şi al Camerei Reprezentanţilor înainte de a putea fi promulgată de liderul de la Casa Albă.

Este INCREDIBIL ce i s-a întâmplat lui Obama în inima Rusiei. "L-a costat SCUMP ce vrea să facă în Siria!"

Potrivit sursei citate, cei zece senatori care au aprobat rezoluţia au primit între 1 ianuarie 2007 şi 31 decembrie 2012 donaţii, în medie, în valoare de 72.850 dolari din partea companiilor din industria militară sau a lobby-iştilor lor.

Cei care au votat împotriva rezoluţiei au primit, în aceeaşi perioadă, în medie 39.770 dolari. Per total, cei zece senatori care au votat în favoarea rezoluţiei au primit 728.497 dolari, iar cei opt care s-au opus au strâns 278.390 dolari, se arată în analiza citată de EFE.



×
Subiecte în articol: Siria
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close