Antena 3 CNN Externe Senatul din Argentina a votat împotriva legalizării avortului

Senatul din Argentina a votat împotriva legalizării avortului

Senatul din Argentina a votat împotriva legalizării avortului
14 Aug 2018   •   12:31

Senatorii argentinieni au respins un proiect de lege pentru a legaliza avortul după ce o dezbatere a avut loc joi, după mai multe proteste pentru legalizarea avortului. Senatul a votat 38 la 31 împotriva măsurii propuse, care ar fi legalizat dreptul femeii de a avea un avort până în a 14-a săptămână de sarcină. 

Familii purtând bandane albastre s-au adunat în fața palatului Congresului în ziua votului până la 3 dimineața, fluturând steagul Argentinei în sprijinul poziționării anti-avort a Bisericii Catolice în țara de origine a Papei Francisc. "Acest vot a arătat că Argentina este încă o țară care reprezintă valori ale familiei", a declarat activistul anti-avort Victoria Osuna, în vârstă de 32 de ani, pentru Reuters. 

Legea argentiniană actuală permite avorturile doar în cazuri de viol sau în cazul în care sănătatea mamei este în pericol. Suporterii pentru drepturile avortului au purtat bandane verzi, care au devenit un simbol al mișcării și au dansat pe străzile orașului pană la capăt, în ciuda unui vânt puternic și a ploii reci. Mulți oameni au stat cu cortul în fața Congresului Național din Argentina miercuri noaptea. 

"Sunt încă optimistă. Legea nu a trecut astăzi, dar va trece mâine, va trece a doua zi ", a spus Natalia Carol, susținător al drepturilor de avort, în vârstă de 23 de ani." Nu s-a terminat."

Uruguayul și Cuba sunt singurele țări din America Latină care au legalizat avortul până în prezent.

Anual sunt peste 350.000 de avorturi ilegale în Argentina, estimează Ministerul Sănătății, deși grupurile internaționale pentru drepturile omului spun că numărul poate fi mai mare. Mișcarea de a legaliza avortul în Argentina este un "imperativ pentru sănătatea publică și drepturile omului", a declarat Human Rights Watch din New York. 

Sursă: HuffPost
  

×
Subiecte în articol: Argentina
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close