Antena 3 CNN Externe Serghei Lavrov: Rusia nu intenţionează să invadeze militar estul Ucrainei

Serghei Lavrov: Rusia nu intenţionează să invadeze militar estul Ucrainei

Serghei Lavrov: Rusia nu intenţionează să invadeze militar estul Ucrainei
de M.T.    |    14 Mar 2014   •   18:31

Rusia nu are intenţia de a invada militar estul Ucrainei, a dat asigurări ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, potrivit Mediafax.

Oficialul de la Moscova a precizat că, deşi situaţia din Doneţk este „revoltătoare”, Rusia nu va interveni în oraşul ucrainean, acolo unde au avut loc  confruntări între manifestanţi proruşi şi naţionalişti proeuropeni soldate cu cel puţin un mort.

Declaraţiile lui Lavrov vin după ce Samantha Power, ambasadorul american la Naţiunile Unite, a afirmat că Rusia a mobilizat aproximativ 10.000 de militari la frontiera cu Ucraina, în zona regiunii Crimeea, pentru exerciţii militare desfăşurate înaintea controversatului referendum de duminică.

Ministrul rus a ţinut să sublinieze că Rusia va respecta „voinţa locuitorilor din Crimeea”, deşi a recunoscut că Washingtonul şi Moscova „nu au o viziune comună” în privinţa situaţiei din Ucraina.

Lavrov a făcut aceste declaraţii după întrevederea pe care a avut-o la Londra cu secretarul de Stat american, John Kerry, pe tema crizei din Ucraina.

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, a declarat că speră în continuare într-o soluţie diplomatică la criza din Crimeea, avertizând Rusia că vor exista „consecinţe” dacă această cale va eşua.

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close