Antena 3 CNN Externe Apariție misterioasă a ministrului rus, Serghei Șoigu, la două săptămâni după dispariția din spațiul public

Apariție misterioasă a ministrului rus, Serghei Șoigu, la două săptămâni după dispariția din spațiul public

Rusia a difuzat imagini cu ministrul Apărării, Serghei Şoigu, în ciuda unor rapoarte conform cărora acesta nu mai fusese văzut în public de aproape două săptămâni.

Apariție misterioasă a ministrului rus, Serghei Șoigu, la două săptămâni după dispariția din spațiul public
de Georgiana Adam    |    24 Mar 2022   •   16:04

Agenția de știri de stat rusă RIA Novosti a publicat un videoclip online în care îl arată pe președintele Vladimir Putin vorbind cu consilierii săi, Serghei Shoigu apărând pe un ecran, în colțul din stânga sus. Acesta nu este îmbrăcat ca de obicei, în haine militare, ci la cravată și costum. 

În prima secundă a înregistrării se poate remarca lipsa semnalului video în fereastra corespunzătoare lui Şoigu. Ulterior, imaginea acestuia apare în fereastră.

RIA Novosti a spus că în întâlnirea de joi s-au discutat diferite aspecte despre războiul din Ucraina și despre sancțiunile impuse Rusiei. 

Videoclipul a fost difuzat după ce Agentstvo, o agenție rusă independentă de știri, a spus miercuri că Șoigu, în vârstă de 66 de ani, unul dintre cei mai apropiați aliați ai lui Vladimir Putin, nu și-a făcut apariția în public din 11 martie. 

”Acum nu este momentul pentru activități media”

Înainte ca videoclipul să fie lansat, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat reporterilor că motivul pentru care Șoigu nu a avut apariții în presă, așa cum face de obicei, se datorează faptului că este prea preocupat de conflictul în curs. 

"Ministrul Apărării are acum o mulțime de griji, după cum bine știți. O operațiune militară specială este în desfășurare", a spus Peskov reporterilor, întrebat despre Shoigu, potrivit RIA Novosti. "Desigur, acum nu este momentul pentru activități media. Acest lucru ar trebui să fie de înțeles." 

Peskov a făcut aceste afirmații în ciuda faptului că Șoigu a avut apariții publice aproape zilnice în urma invadării Ucrainei de către Rusia, până pe data de 11 martie. 

Potrivit Agentstvo, un posibil motiv pentru absența lui Shoigu ar fi niște probleme de sănătate. Alte voci au spus că acesta s-ar afla în arest la domiciliu.

Nici profilul lui Șhoigu de pe site-ul Ministerului Apărării nu a fost actualizat din 11 martie.

„Nu numai Șoigu este dispărut, sunt mulți generali despre care nu se mai știe nimic”

După cum a menționat Agentstvo, Șoigu este de obicei o figură proeminentă în ceea ce privește aparițiile în mass-media pentru Kremlin și a contribuit la promovarea unei campanii de îmbunătățire a imaginii publice a Ministerului Apărării atunci când a fost pus la conducerea departamentului în 2012.

Secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare ucraineană, Oleksi Danilov, consideră că dispariția forțelor cheie de securitate ruse din sfera publică sugerează că structurile ruse investighează relațiile și îi găsesc pe cei responsabili pentru eșecurile din Ucraina.

Denilov a remarcat că în Rusia „nu numai Șoigu este dispărut, sunt mulți generali despre care nu se mai știe nimic”.

El a mai spus că președintele rus Vladimir Putin a „distrus Federația Rusă” în cei 22 de ani de guvernare.

"Ceea ce se întâmplă astăzi este distrugerea Federației Ruse de către președintele lor. Nimeni nu i-a atins, s-au autodistrus în acești 22 de ani", a spus Danilov. 

×
Subiecte în articol: Serghei Șoigu Vladimir Putin
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close