Antena 3 CNN Externe Serghei Șoigu, vizită neanunțată în Ucraina, după decapitarea conducerii trupelor de invazie

Serghei Șoigu, vizită neanunțată în Ucraina, după decapitarea conducerii trupelor de invazie

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a fost în Ucraina într-o vizită neanunțată anterior și a inspectat trupele ruse.

Serghei Șoigu, vizită neanunțată în Ucraina, după decapitarea conducerii trupelor de invazie
Sursa foto: Twitter/khotgoid81
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Iun 2022   •   11:57

El a cerut responsabililor militari rapoarte detaliate despre mersul operațiunilor.

"La posturile de comandă ale unităților ruse, generalul de armată Serghei Șoigu a primit raportul de la comandanți, cu privire la situația și acțiunile actuale ale forțelor armate ruse în principalele zone operaționale", se arată într-un comunicat al ministerului rus al Apărării, citat de agenția Reuters.

Aparent, este prima vizită a lui Șoigu pe front, de la începerea invaziei ruse.

Vizita înaltului oficial de la Moscova vine pe fondul informațiilor distribuite de Ministerul britanic al Apărării, conform căruia au avut loc schimbări majore la vârful armatei ruse.

Este vorba despre înlăturarea comandantului forțelor aeriene, general-colonel Andrei Serdiukov, și a comandantului grupului Sud al armatei, general Alexander Dvornikov.

Putin l-ar fi schimbat pe comandantul forțelor din Ucraina

Mai mulți generali, inclusiv comandantul forțelor ruse care luptă în Ucraina, Alexander Dvornikov, au fost înlocuiți din funcție.

Informația vine de la ministerul britanic al Apărării, care analizează permanent situația de pe frontul invaziei ruse.

Între cei schimbați de la comandă s-ar afla și comandantul Forțelor Aeropurtate, general-colonelul Andrei Serdiukov.

Informațiile de la Londra vin după săptămâni de zvonuri privind nemulțumirea lui Putin față de performanțele forțelor ruse în Donbas.

Ministerul rus al Apărării nu a făcut niciun comentariu legat de schimbarea liderilor militari.

Numit în aprilie la comanda forțelor care luptă în Ucraina, generalul Dvornikov, în vârstă de 60 de ani, nu a mai fost văzut în public de mai bine de o lună.

Putin, probabil nemulțumit de ritmul lent al campaniei din Ucraina

În ultimele săptămâni, principala realizare a armatei ruse a fost capturarea orașului Severodoneţk din Donbas.

Probabil că generalul Dvornikov a avut pur şi simplu nevoie de prea mult timp pentru a captura Donbasul, care a fost țintă prioritară a lui Putin, după eșecul din martie asupra Kievului, estimează Samuel Ramani, cercetător la Royal United Services Institute din Londra.

"Lui Dvornikov i s-a dat o dată limită -10 iunie- pentru a cuceri Severodonețk și, deși a ratat acest termen, a folosit tacticile sale ofensive caracteristice stilului Alep (din timpul operațiunilor ruse în Siria, n.r.)", a spus el.

Mai multe instituții media de investigație au relatat că generalul Ghennadi Jidko l-ar fi înlocuit pe Dvornikov în funcția de comandant general al forțelor rusești din Ucraina.

Acesta este ministru adjunct al apărării, cu sarcina de a menține disciplina politică şi ideologică în cadrul armatei ruse și, la fel ca Dvornikov, a fost implicat în operațiunile militare ale Rusiei din Siria.

×
Subiecte în articol: Serghei Șoigu Ucraina
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close