Antena 3 CNN Externe Serviciile secrete americane: Vladimir Putin nu va da înapoi! Directorul CIA: "Va încerca să spulbere armata ucraineană"

Serviciile secrete americane: Vladimir Putin nu va da înapoi! Directorul CIA: "Va încerca să spulbere armata ucraineană"

Şefii serviciilor americane de informaţii consideră că sunt şanse mici ca preşedintele rus Vladimir Putin să fie descurajat şi că acesta şi-ar putea intensifica asaltul asupra Ucrainei.

Serviciile secrete americane: Vladimir Putin nu va da înapoi! Directorul CIA: "Va încerca să spulbere armata ucraineană"
Sursa foto: Hepta
de Silvia Preda    |    08 Mar 2022   •   21:35

''Evaluarea analiştilor noştri arată că este puţin probabil ca Putin să fie descurajat de asemenea eşecuri şi, dimpotrivă, el ar putea escalada'' conflictul, a declarat în timpul unei audieri în Comitetul de Informaţii al Camerei Reprezentanţilor şefa Comunităţii Naţionale de Informaţii a SUA (Director of National Intelligence - DNI), Avril Haines.

Ea a menţionat că serviciile de informaţii ale Statelor Unite nu au observat vreo schimbare în postura nucleară a Rusiei care să fie deosebită de cea detectată în crize internaţionale anterioare.

Şi Directorul CIA, William Burns, consideră că Vladimir Putin nu va da înapoi. ''Cred că Putin este acum nervos şi nemulţumit. Probabil că va acţiona mai intens şi va încerca să spulbere armata ucraineană, fără a ţine cont de victimele civile'', avertizează şeful serviciului american de spionaj, care a confirmat că SUA şi Ucraina desfăşoară un ''schimb de informaţii intensiv''.

William Burns a mai subliniat că analiştii CIA nu văd cum ar putea Putin să-şi atingă scopul de a cuceri capitala Kiev şi de a-l înlocui acolo pe preşedintele Volodimir Zelenski cu o administraţie pro-rusă.

Vladimir Putin este ''hotărât să domine şi să controleze Ucraina'', dar a pornit războiul plecând de la un set de presupuneri care l-au făcut să creadă că Rusia va obţine un rezultat favorabil, a mai remarcat William Burns.

Război în Ucraina | Joe Biden anunță oficial marea lovitură pentru Rusia

Război în Ucraina, ziua 13. Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a cerut, din nou, președintelui rus Vladimir Putin un dialog, subliniind că Ucraina este pregătită să vorbească și să caute compromisuri, dar nu este pregătită să capituleze. Președintele SUA, Joe Biden, a anunțat oficial că Statele Unite ale Americii vor opri importul de petrol, gaze naturale și cărbune din Rusia, ca parte a sancțiunilor pentru invadarea Ucrainei.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Vladimir Putin Război Ucraina
Parteneri
Ultimele informații despre starea de sănătate a lui Florin Piersic
x close