Antena 3 CNN Externe Serviciile de informaţii militare din Israel acuză regimul Assad că foloseşte arme chimice

Serviciile de informaţii militare din Israel acuză regimul Assad că foloseşte arme chimice

Serviciile de informaţii militare din Israel acuză regimul Assad că foloseşte arme chimice
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    23 Apr 2013   •   11:57

Regimul preşedintelui sirian Bashar al-Assad "foloseşte arme chimice" în faţa rebeliunii. Acuzaţia a fost făcută marţi de un oficial din cadrul serviciilor de informaţii militare israeliene, potrivit AFP.

"Assad foloseşte arme chimice în Siria", a afirmat generalul Itai Brun, şeful departamentului de Cercetare şi analiză din cadrul diviziei de informaţii militare a armatei israeliene, în declaraţiile difuzate pe contul de Twitter oficial al armatei israeliene.

"Pupilele care se contractă, spuma care iese din gură şi alte semne pe care le-am văzut atestă folosirea unor arme chimice mortale", a declarat generalul Brun, în cadrul unei intervenţii în cadrul unei conferinţe internaţionale privind securitatea, din care postul de radio militar a difuzat un fragment.

"Ce arme chimice? Aparent gaz sarin", a adăugat el, fără a preciza cum au realizat aceste observaţii serviciile sale.

Potrivit unor informaţii, un agent chimic "foarte suspect" ar putea să fie folosit în cursul luptelor recente din Siria, dar serviciile de spionaj evaluează aceste informaţii şi nu au tras concluziile încă, a explicat pentru AFP acest oficial sub acoperirea anonimatului.

Săptămâna trecută, diplomaţii ONU au mărturisit sub acoperirea anonimatului că ţările occidentale au "dovezi solide" că au fost folosite arme chimice cel puţin o dată în conflictul sirian, în timp ce regimul şi rebelii se acuză reciproc de acest lucru.





×
Subiecte în articol: Bashar al-Assad arme chimice
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close