Antena 3 CNN Externe Sfidare uriașă pentru Donald Trump. Ce a făcut guvernatorul Californiei

Sfidare uriașă pentru Donald Trump. Ce a făcut guvernatorul Californiei

Sfidare uriașă pentru Donald Trump. Ce a făcut guvernatorul Californiei
Sursa foto: Foto: Wikipedia
07 Iun 2017   •   09:49

Guvernatorul Californiei, Jerry Brown, s-a întâlnit marţi cu preşedintele chinez Xi Jinping, în cadrul unei călătorii în China de promovare a angajamentului statului american în ce priveşte acţiunile în materie de climat, relatează agenţia DPA. 

Potrivit unui comunicat al Biroului guvernatorului Californiei, Brown a semnat acordurile privind aprofundarea cooperării dintre statul american şi China în contextul în care preşedintele SUA, Donald Trump, a anunţat retragerea Washingtonului din Acordul de la Paris privind climatul. 

Jerry Brown şi ministrul chinez pentru ştiinţă şi tehnologie, Wan Gang, au semnat un acord marţi care va contribui la strângerea relaţiilor în domeniul dezvoltării tehnologiilor ecologice, inclusiv a celor cu emisii reduse de carbon, al energiei regenerabile şi al dezvoltării urbane, precum şi în sectorul modernizării reţelei şi al stocării de energie. 

''Am propus ca statul California să-şi reducă emisiile de gaze cu efect de seră cu 40% sub nivelurile din 1990 şi că vom avea în proporţie de 50% energie electrică provenită din surse regenerabile'', a declarat Brown în cadrul unei întâlniri de 45 de minute cu preşedintele Xi. ''Pentru a menţine acest obiectiv, avem nevoie de un parteneriat foarte strâns cu China - cu întreprinderi, cu provincii, cu universităţi chineze'', a adăugat Brown. 

Acordul se bazează pe pacte subnaţionale pe care Brown le-a semnat cu oficiali în provinciile chineze Sichuan şi Jiangsu la începutul acestei săptămâni. 

California este unul dintre sutele de semnatari ai scrisorii ''We Are Still In'', dată publicităţii luni. State americane, oraşe, întreprinderi şi investitori au semnat o scrisoare deschisă pentru a promite angajarea lor faţă de Acordul de la Paris privind climatul. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Donald Trump california acord China
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close