Antena 3 Externe Şi regii fac economii: Salariul regelui Spaniei va fi redus cu 7%, la fel ca cele ale funcţionarilor publici

Şi regii fac economii: Salariul regelui Spaniei va fi redus cu 7%, la fel ca cele ale funcţionarilor publici

de S.T.    |    17 Iul 2012   •   17:18
Şi regii fac economii: Salariul regelui Spaniei va fi redus cu 7%, la fel ca cele ale funcţionarilor publici
Sursa foto: Foto: Mediafax

Salariul regelui Juan Carlos al Spaniei va fi micşorat cu 7,1%, întrucât trebuie respectat planul guvernamental de austeritate, care prevede o măsură similară pentru toţi funcţionarii publici, prin eliminarea primei de Crăciun, a anunţat marţi Casa Regală, transmite AFP.

Decizia implică pentru rege o scădere de 20.910 euro a salariului său anual, o reducere de 10.455 de euro pentru prinţul moştenitor Felipe, precum şi diminuarea cu 7% a cheltuielilor de reprezentare ale tuturor membrilor familiei regale.

În total, peste 90.000 de euro vor fi economisiţi din bugetul total al Casei regale pentru acest an.

Potrivit Casei Regale, banii economisiţi vor merge la Trezoreria publică.

Eliminarea primei de Crăciun, echivalentă cu salariul pe o lună, reprezintă o scădere anuală de 7% a veniturilor anuale ale funcţionarilor publici din Spania.

Aceasta este una dintre principalele măsuri de austeritate anunţate săptămâna trecută de guvernul de dreapta.

Executivul de la Madrid vrea să economisească 65 de miliarde de euro până în 2014 prin noul plan de austeritate, care mai prevede majorarea TVA şi reducerea indemnizaţiilor de şomaj.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close