Antena 3 CNN Externe Silvio Berlusconi, cu nasul fracturat şi dinţii sparţi, după ce a fost lovit în faţă la Milano (VIDEO)

Silvio Berlusconi, cu nasul fracturat şi dinţii sparţi, după ce a fost lovit în faţă la Milano (VIDEO)

Silvio Berlusconi, cu nasul fracturat şi dinţii sparţi, după ce a fost lovit în faţă la Milano (VIDEO)
14 Dec 2009   •   09:13

Incident în lumea politică din Italia. Premierul Silvio Berlusconi a fost lovit brutal în faţă de un individ cu probleme psihice. Scena s-a produs în timpul unei "băi de mulţime" a premierului, după un miting la Milano. Berlusconi a petrecut noaptea în spital, cu doi dinţi sparţi şi fractură la nas, dar se simte bine. Atacul a fost condamnat de oamenii politici italieni de toate orientările şi de Vatican.

Silvio Berlusconi nu a vrut să renunţe la băile de mulţime nici după ce a fost fluierat şi calificat drept "bufon" de opozanţii din public. Nici el, nici gărzile sale de corp nu se aşteptau la o agresiune atât de violentă. Pumnul care l-a lovit pe premier ascundea un obiect metalic destul de greu - o machetă a Domului din Milano, din cele vândute turiştilor. Berlusconi a fost imediat dus la spital.

''A fost supus unei tomografii care a arătat că are o fractură la nas. Din acest motiv, premierul este ţinut sub observaţie. Va rămâne în spital cel puţin pentru o noapte?, a spus medicul care se ocupă de premierul italian.

Agresorul a fost prins de poliţişti, care l-au protejat de furia simpatizanţilor lui Berlusconi, gata să-l linşeze. Este vorba de un inginer electronist de 42 de ani, fără cazier judiciar, pe nume Massimo Tartaglia. Bărbatul era tratat, de zece ani, pentru afecţiuni psihice.

Atacul a fost condamnat de politicienii din Peninsulă. Au fost şi opinii care au susţinut că Berlusconi însuşi incită la violenţă prin ignorarea problemelor oamenilor de rând. În schimb, un aliat al premierului, Umberto Bossi, a calificat atacul drept "un act de terorism".

Pe Internet, reacţia italienilor a fost diferită: în doar câteva ore, 28.000 de oameni şi-au exprimat simpatia pe pagina agresorului de pe reţeaua Facebook. Potrivit ultimelor sondaje, popularitatea lui Berlusconi a scăzut considerabil din cauza nesfârşitelor scandaluri sexuale şi afaceri de corupţie în care este implicat.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Silvio Berlusconi agresiune
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close