Antena 3 CNN Externe Silvio Berlusconi: Nu vrem o Italie multi-etnică

Silvio Berlusconi: Nu vrem o Italie multi-etnică

Silvio Berlusconi: Nu vrem o Italie multi-etnică
Sursa foto: silvio berlusconi
11 Mai 2009   •   03:44

Premierul italian, Silvio Berlusconi, a apărat decizia guvernului său de a trimite acasă imigranţii din Libia găsiţi aproape de coasta Italiei, declarând că partidul său respinge ideea unei Italii "multi-etnice" .
Declaraţia sa a stârnit furia politicienilor de opoziţie, deja indignaţi de refuzul său de a condamna un aliat din Milano, care a propus săptămâna trecută ca locurile din transportul public să fie rezervate pentru nativii italieni, în condiţiile în care imigranţii reprezintă circa 7% din populaţia Italiei.
Berlusconi a făcut comentariile după ce a respins acuzaţiile că Italia a încălcat legislaţia internaţională, atunci când armata a escortat spre Libia peste 200 de imigranţi care încercau să intre în apele Italiei.
Agenţia pentru refugiaţi a ONU a declarat că acţiunea i-a privat pe refugiaţi de ocazia de a cere azil.
Berlusconi a susţinut că stânga a "deschis uşile" imigranţilor clandestini. ?Aşadar, ideea stângii era, şi este, cea a unei Italii multi-etinice. Ideea noastră nu este aşa."
Declaraţia l-a făcut-o pe politicianul Leoluca Orlando să declare că există pericolul ca guvernul Italiei să întoarcă Italia "la zilele fascismului nazist".
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Silvio Berlusconi
Parteneri
Pensii mai mari pentru români, cu aceste acte
x close