Antena 3 CNN Externe Silvio Berlusconi promite că nu va candida pentru un nou mandat în 2013

Silvio Berlusconi promite că nu va candida pentru un nou mandat în 2013

Silvio Berlusconi promite că nu va candida pentru un nou mandat în 2013
14 Apr 2011   •   12:03

Premierul italian Silvio Berlusconi a confirmat că nu va candida pentru un nou mandat la finalul celui prezent, care expiră în 2013. El le-a spus reporterilor că intenţionează să finalizeze reforma judiciară a Italiei şi să schimbe constituţia ţării până va pleca.

Miercuri, camera inferioară a Parlamentului a aprobat o lege care va reduce durata unor procese. Măsura a fost adoptată cu 314 voturi la 296, pe fondul huiduielilor venite din partea politicienilor opoziţiei. Ei au spus că legea este "o ruşine" şi că este făcută special pentru Berlusconi, care a fost şi este implicat în mai multe scandaluri şi procese. Legea are nevoie de votul final din partea Senatului, unde Berlusconi deţine o majoritate solidă.

Aceasta va reduce durata proceselor în care sunt implicate persoane fără cazier, punând astfel punct final şi unui proces în care Berlusconi a fost acuzat că l-a mituit pe avocatul britanic David Mills să mintă la curtea de judecată.

Miercuri, Berlusconi a dezminţit şi faptul că ar intenţiona să vâneze postul de preşedinte din 2013. El l-a arătat pe Gianni Letta, secretarul cabinetului său, ca un posibil candidat, iar pe Angelo Alfano, ministrul justiţiei, ca un posibil lider al Partidului Libertăţii. Berlusconi, în vârstă de 74 de ani, a devenit întâia oară prim ministru în 1994 şi are o avere estimată la 9 miliarde de dolari.


×
Subiecte în articol: Silvio Berlusconi
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close