Antena 3 CNN Externe Silvio Berlusconi, propunere şoc din partea lui Vladimir Putin

Silvio Berlusconi, propunere şoc din partea lui Vladimir Putin

Silvio Berlusconi, propunere şoc din partea lui Vladimir Putin
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
23 Iul 2015   •   21:08

Fostul premier italian Silvio Berlusconi, liderul partidului Forza Italia, susţine că preşedintele rus, Vladimir Putin, i-a propus să meargă în Rusia pentru a-l numi în funcţia de ministru al Economiei, informează site-ul publicaţiei La Stampa.
   
Silvio Berlusconi a făcut aceste declaraţii în cursul unui dineu informal pe care l-a avut într-un restaurant din Roma cu deputaţii partidului pe care îl conduce - Forza Italia (centru-dreapta).
   
"Imaginaţi-vă că în Italia se încearcă marginalizarea mea pe scena politică în timp ce Vladimir Putin mi-a spus că este pregătit să îmi ofere cetăţenia rusă şi să îmi încredinţeze conducerea Ministerului Economiei", a declarat Berlusconi.
   
Însă Preşedinţia Rusiei a negat informaţiile fostului premier italian. "Referitor la informaţiile apărute în presă, pot spune că această ipoteză este imposibilă", a reacţionat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului.
   
Potrivit presei italiene, Berlusconi ar fi făcut aceste declaraţii în glumă. Analiştii au plasat afirmaţiile în contextul zvonurilor conform cărora Berlusconi, în vârstă de 78 de ani, ar pregăti lansarea unui nou partid politic - O Altă Italie.
   
Silvio Berlusconi a fost condamnat acum două săptămâni, în primă instanţă, la trei ani de închisoare, pentru coruperea unui senator în anul 2006, în scopul înlăturării Cabinetului de centru-stânga condus de Romano Prodi. Justiţia italiană i-a interzis să ocupe funcţii oficiale pentru o durată de cinci ani.
  

×
Subiecte în articol: Silvio Berlusconi
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close